Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес собственикът на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов, който публикува поредица от разговори между съдийките Владимира Янева и РУмяна Ченалова даде показания в столичното следствие. Чобанов, който жиеее във Франция донесе узаконен превод на експертен доклад, изготвен в ирландската лаборатория "Акустек", според който разговорът е автентичен.

"Анализът на последователността и едновременността на звуковите действия и събития и фоновата акустика не разкриха никакви белези на редактиране или манипулация. Фонът на записа не се пропменя с времето. Акустичната сцена е тиха. Има тракане на съдове и прибори. Също така има звуци, подобни на тези от малко куче (или някакъв друг домашен любимец), което души и лае много тихо", заключава експерт от Санкт Петербург, на който е бил даден за изследване най-дългият от поредицата записи.

След разпита Чобанов пак изрази учудване, че прокуратурата продължава да цитира анонимна експертиза, която вероятно ще даде повод разследването да бъде неглижирано. Освен че са приели документа от "Биволъ" Чобанов даде пример и с две допълнителни действия, които екипът на сайта е предприел, вместо прокуратурата.

"Направил сме запитване до Вайбър откъдето ни отговориха, че комуникациите се пазят 30 месеца и ако държавното обвинение поиска може да ги получи. Поискали сме и разпечатка от вътрешния телефон на г-н Цацаров, тъй като Янева споменава в записите, че той я е викал по него. Ако поиска г-н Петров (разследващият прокурор от СГП Димитър Франтишек Петров) може да ги получи", каза Чобанов.

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Никой, освен гербавите тролове не се съмнява нито в автентичността на записа, нито в това, че нещата в съдебната система са точно такива, каквито се описват. Не за друго, а защото има достатъчно други факти от независими източници и СМС-и, които потвърждават това, което твърдят каките.

Вчера пеевски даде указания на цацаров на кафе!

Николов

До Дебелян: Дебеляне, не си прав че герберистите се съмняват в достоверността на записите. Напротив- те отлично знаят ,че всичко ,което се говори, е самата истина, но какво да правят горките,къде да се скрият от срам, като цялата философия на тяхното управление е ог....а в този запис. И затова с последни сили притискат с гърдите си дулото на картечницата на амбразурата.Ама виждаш ли как матросовците оредяват, оредяват...

Едмон Дантес

Фернан Мондего (по-късно граф Дьо Морсер), барон Данглар,прокурор Дьо Вилфор!Борисоф,Пеевски,Цацаров...Справедливостта предстои!

Защо са ви нелигимни разговори

Ченалова каза по Телевизора. Цацаров с заплахи е нареждал на съдии Цветанов да бъде осъден жестоко. И внезапно Радан и Хр. Иванов и ПМ млъкнаха. Вече не искат оснавката на главния прокурор. Това направо ме шокира. И съм на път за пореден път да се окажа в ролята на измаменото камилче. Аз им вярвах на тези хора

Импала

За мен пък няма никаква изненада. Истинския враг на Радан са Борисов, Цветанов и ГЕРБ. Борбата им са реформа в съда и прокуратурата е само камуфлаж.

Б.Борисов

Не са млъкнали нито Р.Кънев, нито Хр.Иванов, затова се чудим какво да правим заедно с Ц.Цацаров и Д.Пеевски! Ние ги опраскваме, а те продължават да искат оставката на Ц.Цацаров и да твърдят, че Д.Пеевски пазарува с криминални пари на д-р А.Доган. Безобразие!

Престанете да се занимавате с тая ченгеджийска афера. И всичко, защото Ченалова я е шубе да си признае, че лично си е носила подслушващото бръмбарче, заради което моментално може да бъде съдена от останалите в разговора. Айде стига флашки и патрашки - ако ще говори, да се изправи с лицето си и да каже, каквото знае. Не да подхвърля при Слави това, а при Бивол - онова.

О не!

В никакъв случай, важно е какво съдържат разговорите, а то е достатъчно тримата шопари да влязат в панделата.

Буда

И Цацаров ще си го преместят ! Това е положението Минке в България...Във всяка друга страна това е огромен скандал. Съборен бе Американски президент , за това че подслушвал другата партия !! Ако беше нареждал на съдии,прокурори ....вероятно щяха да го сложат на електрически стол !?

Цацаров е изнервен.Много глупости говори... Един Главен прокурор трябва да съобщава по какво СЕ работи, САМО ПО ПРОКУРОРСКИТЕ ПОСТАНОВЛЕНИЯ!

Защо са ни 'нелегитимни' разговори? Ми щото няма легитимно правораздаване, ако имаше, щеше да е друго.

Днес Радан Кънев се представя като стожера на съдебната реформа, инициира нов политически проект, иска да бъде пълководец на нацията към нови светлини, но когато тръгваш към такава битка, няма как да не ти бъдат зададени и горещи въпроси, които опират единствено до принципи. И тъй като говорим за принципи, отново необяснимо е, че г-н Кънев, отявленият радетел за съдебна реформа и критик на Сотир Цацаров, мълчи за последните разкрития на съдия Ченалова за Цветанов, все едно, че те не се отнасят за тази същата прогнила и корумпирана съдебна система. Ако битката за една реформа не лежи върху принципи, които се отнасят до всеки, то тя е изначално обречена на неуспех и погром. И още нещо от изключителна важност – реформаторът Кънев, който иска да води държавата, няма право да отминава с мълчание последните разкрития на Ченалова, само защото са свързани с негов политически опонент. Всъщност в тази ситуация Кънев реагира като Цацаров Мълчанието се оказа общото им оръжие.

ozzy

Желязна логика "аватарчо", ставаш от прост по-прост. Тези простотии, в Банкя на мегдана.

tibia

Помните ли, че при Орешарски имаше един министър Данов - Йоло Денев на инвестиционното проектиране? Г-н Чобанов е същата работа - краде от френската социална система, а у нас минава за велик журналист. Дано има смелостта да каже кой му скрои тоя номер и му набута двете пачаври. Това за осъждането на Цветанов обаче буди любопитство. Само обръщам внимание, че "разкритието" за купена от Борисов къща на любовницата му за милиони евро, излезе след като той публикува снимката с дъщеря си и обяви, че ще става дядо. Хора, "работят" ни треторазрядни селски разведки! Те винаги са били едни и същи - група задници в две глутници. Тия са от тъмносините!

Бивол е пощенската кутия за компромати на Иван Костов, още ли не сте го разбрали!?

герб>БКП

Завършена червена бабичка!Тъмночервена!Тц.тц.тц...

Важно е какво съдържат разговорите, а то е достатъчно тримата шопари да влязат в панделата.

Радев

Тия пичове от "Бивол" докараха Цацата, Шопара и Кратуната до истерия, за което им правя евала. Свинските медии също се скъсаха да квичат от ярост, което е чудесно. Давайте още записи, чакаме ги с нетърпение.

Информатор

Абе, Бивол кога ще публикуваш договорите за депозит на Иван Костов и дъщерите му в КТБ, тефтера от охраната на Цв. Василев където се виждат честите му срещи с Иван Костов. Кога и договорите за наем с които Костов е прибирал по 30000 лв на месец от Василев. Сто пъти ти ги пращам, вече...

таран

Изключително тъпо!Всеобхватно те е полазила простотията,паляк!

Емил Станоев

Мафията е по-силна от бивол , съд и прокуратура . България е рая на мафията .Защото няма държава а мафия.

глупости... на страха очите са големи.

ГЕРБ и Шиши май си отиват....

Развеселен

Шиши да, Бойко никога

герб>БКП

Пеевски:„Казал съм му на Бойко, че не искам да ме кара да се чувствам като диамантен крал в африканска държава…“Делянчо,може да не иска,но пита ли Б.Б.какво му е!"Лесно се галят момите, мъчно се дялат гредите".Пък за такива лешпери като Пеевски,народа е казал:"Който се цапа, той лапа".

Развеселен

за мен този човек носи хаос в родината

Идват Цецо Василев, ДСБ и Бареков!

бой и ко

ще ва набият много. Вече на всеки е ясно, че прокурорът е корумпиран, както и съдебната система. А основен коруптор е жител на село Банкя.

Avatar

Банкя е царски куроорт. Село е Драгалевци...

Генералът

предлагам в Банкя да направят общежитие за бежанците и всичките да бъдат концентрирани там.

ozzy

Много скоро Прасето ще изпапка Тиквата, тя му е сервирана. А Сотир само чака команда от сараите.

А на коча ташаците ще паднат ли, да се наядете с Радан?

ozzy да си на тоя свят - идиот със звънче!

дебелян пеевский

"кога ще публикуваш договорите за депозит на Иван Костов и дъщерите му в КТБ, тефтера от охраната на Цв. Василев където се виждат честите му срещи с Иван Костов. Кога и договорите за наем с които Костов е прибирал по 30000 лв на месец от Василев. Сто пъти ти ги пращам, вече... " -- прати ги на другия брат бе, тъпунгер, Недялко ще ги публикува. Ако искаш и на мен ги прати в хотел "Берлин", ще ги предам. Стига само да ти се намират ;)))

Кабакчиев, враг на народа №1

Когато нещо не им изнася, МВР и/или прокуратурата обявяват, че е "манипулирано" и "невярно", и "политическо", и така нататък. Навремето едни престъпници в един така наречен институт при БАН бяха фалшифицирали подпис на една моя колежка. А в така наречен Институт при МВР обявиха, че туй не било то фалшифициран подпис. Във връзка и с това един ден пред института се бяха събрали 10 полицаи. Старшини, офицери... Обърнах се към тях и им казах: „Господа, нека не спорим, аз лично не знам. Но ей-сега ще попитам колежката дали подписът й е фалшифициран или не. Извиках я, попитах я на висок глас. И тя заяви на още по-висок глас: „Подписът ми е фалшифициран!“ След което полицаите взеха да кълнат наред: БАН, МВР, Института на МВР .... За фалшифицирана в така наречената прокуратура, повече известна като прикриватура, обявиха и епикризата на Филчев. Не си бяха направили само сметката, че Плод-зеленчук „Кура ми Янко“ един хубав ден съвсем сам и без натиск публично ще си подпише епикризата. Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!

TH

Чобанов, давайте всичко. Тази страна се нуждае от нещо, което да взриви обществото и отново да даде повод да се изметат комунистите, облечени като европейски демократи: ГЕРБ, ДПС, АБВ, БСП, „Атака“, РБ и всички други маймуни от миналото.

Avatar

Големият проблем на клетите костовета е, че отново, за пореден път, претенциите им за интелект, ум, познания, опит... станаха на пух и прах, защото пак успяха да ги излъжат. Да ги излъжат така, както и БСП-то не може да излъже най-неуките баби по селата! "Умните и красивите" за пореден път бяха поставени в позицията на измамени камилчета и сега вият по-звучно и от ходжа на курбан-байрам, как пак някой друг им бил виновен. Лъгаха ги с граждански съвети, хоризонтални структури, отворени платформи, с пръстена на Фродо, с кубчета "Лего", абе с каквото се сетите - целият арсенал, който може да бъде приложен на повтарящи за ен-ти път трети клас идиоти, за да се привлече вниманието им. След очевидния резил и кашмер, не им остава друго, освен да подхванат пак единствената частушка, която са научили за всичките тези години, как ДСБ-то този път се е провалило, но следващия път, охо-о-о-о, само гледайте как ще ударят ГЕРБ, БСП, ДПС в земята и като вземат властта, че като настъпи едно благоденствие и просперитет... Изглежда, бедните създания освен от вродено слабоумие, страдат и от къса памет, поради което вярват, че частушката е нова и съвсем непозната за останалия свят. А тя дотолкова е омръзнала на всички в страната, че вече никой не им обръща внимание. И си спира телевизора, когато до болка познатата песньовка отново ги залее от ефира.

Земляк

Зацикли,Стояне!Що така?А,бе,да та питам...и без това си ми на ачик!Чеха,"дава" ли пара,или се ослушва кат" банкянският ни стопанин?Твоя гюнлюк бива ли,или мяташ крачолите из чешките калдъръми,за да се хвалиш на родата?Що не бачкаш тъдява,Стояне?От що са срамиш?Тъпи ли сме за тебе ние българите?Що ни намрази,Стояне?

ШОГ! БОНБА!

Недялко вагината, а това ще го публикувате ли?

Ели Попова

Да им се ненарадваш на синчетата на поета Недялко йОРДАНОВ, единият в Бивол, другият в изданието на Пеевски ПИК, а в това Недялко реди стихчета за Столвтницата и жена си. Да им се ненарадваш да им се възхищавяш, те са навсякъде, просто са на всеки километър.Защо имената на двете синчета са различни, Нали едното синче забогатя с първите порнографски вестничета, наследили за висок морал от татето

камъче

Ели Попова, приятен ден! Кратко и точно. Харесва ми!

ТН

..................да се изметат комунистите, облечени като европейски демократи: ГЕРБ, ДПС, АБВ, БСП, „Атака“, РБ и всички други маймуни от миналото...........А кво праим с ДСБ и партийните секретари?

Гласувай за ДСБ!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.