Много насилие. Това беляза изминалите дни. По света и у нас насилие. Светът е объркан и злото дебне навсякъде. Пореден атентат в Истанбул. Невинни туристи решили да видят чудесата на света бяха убити от луд терорист без никакъв повод.

У нас също терор. Две поръчкови убийства, обир на банка, жестоко пребити две семейства безпомощни пенсионери. И помощ отникъде не се вижда. Младо момче със социопатна нагласа преби възрастен мъж в автобус отново без никаква причина и пред безучастните погледи на пътниците. Имам чувството, че е отворен някакъв адски портал и от него изтича като лава злото. То е във въздуха, навсякъде. Човешкият живот вече не е ценност. Откъде се появиха тези орки. Безнаказано да убиват... Има ли държава, съдебна система, полиция? Като че ли не.

Това, което се случи във Враца е чудовищно. Двама братя изроди садистично и хладнокръвно убиват в центъра на града 18-годишно момче, а петнадесет човека пасивно наблюдават. Къде живеем, във филм на ужасите или в нормална европейска страна? Това можеше да бъде вашето дете. Защо във Враца, както каза и кметът, това е ежедневие? Враца в пределите на България ли се намира?

Това са много въпроси, на които никой няма да отговори. Наистина това е чудовищно и е атентат срещу нормалния свят и всички хуманни ценности. Това не е нормална държава. Дълбоко съжалявам за убитото момче и много ми се иска тези садисти, които го убиха да бъдат затворени доживотно. Надявам се. Дали ще стане...? Накрая ще кажа нещо, което, въпреки че е кристално ясно, държавата упорито отказва да разбере – без възмездие няма морал.

Не знам в какво сме се превърнали, но трябва да се променим, иначе всичко е изгубено.

П. П. Докато ставаха всички тези ненормални неща, стотици журналисти и анализатори обсъждаха Доган и Местан. Тъпо – собственикът на фирмата "ДПС" просто уволни управителя си. Другото никой не иска да види.

Още истории от д-р Станев може да прочетете ТУК.