Холивудският любимец Джордж Клуни разби мечтите на кохорта мечтаещи за него видни моми, като се сгоди за приятелката си - адвокатката Амал Аламудин. Поикрай това се оказа и че се отказва от мисията си на посланик на мира към ООН.

Слуховете за годежа тръгнаха преди няколко дни, след като г-ца Аламудин се появи в ресторант в Лос Анджелис с пръстен на ръката. Тогава двойката отказа коментари, същото направиха и пиарите на актьора. В понеделник обаче адвокатската кантора, в която работи Амал, потвърди официално годежа. Лондонската фирма пусна и изявление, в което се казва буквално следното: "адвокатите и работещите в Doughty Street Chambers желаят всичко най-хубаво и поздравяват Амал Аламудин и Джордж Клуни с техния годеж".

Новият ангажимент на актьора явно ще му отнеме повечко от времето, което посвещаваше на обществени задължения, затова Клуни се оттегли от мисията посланик на мира към ООН.  "След 6 години на тази длъжност Джордж смята, че му е време да напусне", каза представителят на ООН Стефан Дужарик и пожела на Клуни щастие в личния живот.

52-годишният актьор и 36-годишната му избраница се срещат от октомври миналата година. Преди това Клуни й звънял някоалко пъти за среща, но юристката отказвала, защото била "твърде заета". "Клуни се подмами и тя бързо взе надмощие над него. Освен това Амал не се интересува от славата му, което още повече го накара да се влюби", споделя близък до него източник. "Това, което той харесва в нея е, че тя се държи с него като с обикновен мъж, а не като с една от най-големите звезди във филмовата индустрия. Клуни е свикнал да го възхваляват, а отношението ѝ към славата му действа освежаващо", допълва анонимният приятел. 

Двукратният носител на "Оскар" и активист на правозащитни организации е бил женен само веднъж досега и след развода му през 1993 г. се смяташе за един от най-желаните ергени в Холивуд. Аламудин пък е от Ливан, а семейството ѝ емигрира в Лондон. Учила е в Оксфорд и в Нюйоркския университет, специализира се в защита на човешките права. Като адвокат тя представляваше основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж покрай опитите за неговата екстрадиция от Великобритания, а също е и съветник на бившия генерален секретар на ООН Кофи Анан, когато той беше назначен за специален посланик за Сирия.