Феновете на Владимир Путин могат да прекарат цялата година с руския президент, пише кореспондентът на CNN Матю Чанс, след като си купил от московска будка последната бройка на календар, изобразяващ силата на държавния лидер в разнообразни пози. 

Всеки месец от годината е илюстриран с  вдъхновяваща фотография на популярния руски лидер – на една е гол до кръста рибар, на друга отива  в църква, на трета вдига тежести, на четвърта е облечен в морска униформа. 

Всяко изображение е придружено от цитат на самия президент по теми, простиращи се от неговата любов към кучетата до руските жени, от риболова до растящата военна сила на държавата. През ноември научаваме, че между Путин и кучетата има взаимни топли чувства, през март – че руските жени са най-красивите.

Всъщност кучето на снимката е българската овчарка Бъфи, която му подари премиерът Бойко Борисов при посещението на властелина на Кремъл в София през есента на 2010 г.

Календарът е публикуван от таблоида „Звезды и советы“ в 200 000 тираж. Не е изненада, че при обичайния над 80 процентов рейтинг на Путин в страната, календарът е вече изкупен. 

Ето и всички страници на календара:

Януари.
Февруари.
Март.
Април.
Май.
Юни.
Юли.
Август.
Септември.
Октомври.
Ноември с българската овчарка Бъфи.
Декември.
Задна корица.