Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Традицията повелява - на върха на коледната елха трябва да има звезда. Традициите обаче не са това, което бяха. Или поне що се отнася до БСП.

За Коледа социалистите поздравиха своите членове и симпаризанти с интерактивна картичка. Върху нея е изобразена елха, но на върха, вместо традиционната звезда, е сложена оригинална комунистическа петолъчка по съветски образец. Тя силно напомня на петолъчката, която преди 1989 г. украсяваше бившия партиен дом. Тя сега е в Музея за социалистическо изкуство, а там входът е цели 10 лева.

В сайта на БСП се пояснява:

"В украшенията на празничното дърво са скрити изображения на сгради и паметници, които свързваме с миналото и настоящето на нашата държава. Схемите са придружени и с информация за тяхната история и предназначението им. Създадени от хората на България, те са се превърнали в символи, които възприемаме като черти от нейния образ. Трябва да ги съхраним, докато добавяме нови".

Сред въпросните сгради и паметници са НДК, споменатият вече партиен дом, паметникът на Булзуджа и др.

Оригиналът на интерактивната картичка може да бъде видян тук.

Ключови думи

Коментари

familiar

На БСП им трябва нов PR, за предпочитане някой, който не е живял в пещера последните 20 години.

На всичкото отгоре другарите са изтропали гръмкия надпис ВРЕМЕ Е ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ като явно не осъзнават, че ако беше дошоло времето за справедливост всичките трябваше да са в затвора за национално предателство и провождане на чужди интереси.

Не грее, а сивее, в музея на цоц изкуството до КАТ.

Много сме... Силни сме... Живи сме... Фшшшшттттт....

Петолъчката в музея не е оригиналната. Истинската е била с позлатени кантове и поне два пъти по-голяма.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.