Германските футболни национали също изживяха шок нощес в Париж. Те играха срещу Франция на "Стад дьо Франс" и загубиха с 0:2, но резултатът е бил последното, от което са се вълнували дори по време на мача, тъй като взривовете оттекнаха още през първото полувреме.

А вчера през деня световните шампиони бяха евакуирани от хотела си заради бомбена заплаха. Тревогата тогава се оказа фалшива, но адът последва вечерта.

"Всички бяхме в шок, играта и головете отидоха на заден план на фона на това, което се случи, рече селекционерът на бундестима Йоаким Льов. - В съблекалнята ни казаха какво е станало. Всички бяхме малко уплашени, предвид и случката с хотела. Три часа прекарахме на улицата. Съболезнования за всички жертви и на цяла Франция."

"Петлите" спечелиха с голове на Оливие Жиру и Жиняк в края на двете полувремена, но особено след почивката над стадиона надвисна призрака на страха и терора.

Футболният свят от снощи изказва съпричасност и съболезнования на Франция. Другите мачове снощи също минаха под знака на парижката трагедия. Във вторник "петлите" трябва да гостуват на Англия за друг приятелски мач - на "Уембли", но за момента двубоят е под сериозна въпросителна.

В най-интересната световна квалификация снощи Аржентина и Бразилия направиха 1:1 в Буенос Айрес. Езекил Лавеци откри в 34-ата минута, а Лукас Лима изравни в 58-ата. В края на сблъсъка Давид Луис беше изгонен.

Испания се наложи над Англия с 2:0 в контрола в Аликанте.

Снощи се игра и бараж за европейското във Франция - Босна и Херцеговина и Ирландия направиха 1:1. Реваншът е идната седмица.