Клишираните политически пожелания за Великден не закъсняха и тази година. Бегъл поглед из фейсбук профилите на партийните лидери показва, че PR-ите им не са били особено изобретателни, дори остава усещането, че са преписвали едни от други.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заложи на "човещината":

"Христос Воскресе! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си. Много здраве и благополучие!"

Новият политик Николай Бареков, председател на "България без цензура", пък явно е решил да го играе контра на някогашното Борисово твърдение, че у нас е останал само кофти човешки материал, та ни е нарекъл "изключително качествен народ":

"Христос Возкресе! Нека всички българи да вървим напред и да ни води Божията светлина. На този свят ден пожелавам дори и на недоброжелателите си здраве и щастие. Ние, българите, сме изключително качествен народ и заслужаваме много по-добро бъдеще".

Очевидно всички са се състезавали с водача на ГЕРБ, защото в посланието на лидера на БСП Сергей Станишев, постнато 9 часа след това на Борисов, виждаме две от неговите пожелания - за "здраве" и "благополучие". Леко неуважително, някак - за толкова време PR-ите можеха да се постараят:

"ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Пожелавам на всички вас и вашите семейства здраве, радост, мир и благополучие. 
Нека да бъдем по-силни, сплотени и добри."

Факсимиле от пожеланието на
Сергей Станишев във фейсбук.

От "Реформаторския блок" не са особено активни. Никой от лидерите не ни е поздравил. Председателят на ДСБ Радан Кънев не е отправил пожелание за Великден, но пък го прави заместникът му Светослав Малинов. И при него, както и при останалите, водещи са "здраве и щастие":

"Христос Воскресе, приятели! На този свят празник ви пожелавам повече светлина и уют в семейството. Бъдете здрави и щастливи!"