Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако ГЕРБ подкрепи царя за президент, той има сериозен шанс... Струва ми се, че ако той срещне такава подкрепа, би бил склонен да каже "да". Това заяви бившият председател на парламента проф. Огнян Герджиков пред БНТ.

Той с готовност щял да подкрепиевентуална кандидатура на Симеон Сакскобургготски за държавен глава.

"Бих застанал евентуално зад кандидатурата на Симеон Сакскобургготски. Не мога да знам дали ще бъде издигната. За това трябват едни много сериозни разговори, които да се доведат до край", каза Герджиков.

Сакскобургготски обаче имал шанс само, ако бъде издигнат от ГЕРБ.

"Ако ГЕРБ подкрепи царя за президент, той има сериозен шанс, тъй като ние трябва да си даваме сметка, че той е национален капитал във външнополитическо аспект. Ние нямаме такава личност, която да има такъв авторитет навън, а това е изключително важно за страната ни", добави Герджиков.

Според него в момента в България имало пародия на демокрация и търгашество на изборите.

"Ние имаме нужда от образователен ценз, не искам неграмотни да решават какво ще се случва с държавата ни", каза шефът на парламента в периода 2001-2005 г.

Според него ако се намали имунитета на депутатите това ще бъде удар срещу демокрацията.

"Българската демокрация може да допусне диктатура в едно близко бъдеще. Нашата демокрация и изкривена и недъгава", добави проф. Герджиков.

Ключови думи

Коментари

Втаса

Айде и ДПС да черпи!

Деян

Никога не е късно да станеш за резил. Професорът ни го показва по най-убедителен начин.

Е няма да се излъжем втори път!

Петър

Не, благодаря! Цар, президент, русофил - ТЦ!

Царски

Като стана дума за образование,и царят няма висше образование.То,аслъ,за какво ли му е,кой се интересува от образование,наука,култура? Важното е някой да те лансира,да си послушен,а ако си и оцапан-още по-добре.Но царят първо да си оправи бакиите с имотите-това са му дертовете сега,защото може да остане само с къщата в с.Баня,Карловско.

*

Този т.нар. "цар" в Република България не беше ли същият, който през 2001 г. обещаваше да ни оправи за 800 дена? Не ни ли "оправи" вече? Още ми трябва да ни "оправя"? Благодарим, стига ни толкова, че много ОПРАВЕНИ ще станем... Нека да си се грижи за многобройните имоти, за внуците си, за титлите си и т.н. Да смятаме, че два пъти ни "оправя" - по времето на ДВОЙНАТА коалиция, а после - и при ТРОЙНАТА коалиция. Не му ща ни меда, ни жилото. И да си припомним това, че още Левски беше писал за "чиста и свята република", а не за царе, царедворци и други подобни блюдолизци.

Трън

Може. И новият химн на територията ще е хитът на Уитни от Бодигард, изпълнен със зурли. ... Местан харесва това.

socialen

Тиквостан!

Последно кой е кандидатът?

ЕРП-таат, Герджиков, доноснико на ДС, ЕРП-тата? не ти ли стигнаха?

Виж го ти наглеца Герджиков, дето нещо се слага за професор! Абе, мерзавецо! Абе, кобургски лакей и лизач на насрания задник на мадридския комарджия! Не ти ли стигнаха 250 - те хиляди, които гушна от криминалната продажба на ЕРП-тата? Той и един друг изрод като теб - викаха му Пламен Панайотов, и той е гушнал толкова, и слугинята Шулева също! Само че, явно на тях са им стигнали и се покриха, никакви не не се чуват, особено "прависта" Панайотов! Явно, само на теб не са стигнали и още искаш! Или, мадридският комарджия е порфукал 200 - тата милиона от държавните имоти, които му харизахте, с помощта на КГБ и ДС, за да го докарате в нещастната ни държавица, а той да хариже отново властта на комунистите! За супер престъпниците Милен Велчев, пигмея Николай Василев, курвата Любка Качакова и други царедворци да не говорим! Всички бяхте от престъпник нагоре, ама, такива ви назначиха от БКП, ДС и КГБ! Все отбор престъпници! И се измъкнахте от правосъдието, нямаше как! Гавазинът на правешкия говедар и масов убиец и на мадридския комарджия ви отърва от съд, присъди и затвор! Беше обещал на комарджията да "не ви закача", както беше обещал и на Мишо бирата! Отврат! Пълен отварт сте всички метастази на престъпната комунистическа партия - НДСВ, ДПС, ГЕРБ, РЗС, ВМРО, ГОР, Евролевици, Гергьовден, Петровден, разни фронтове и прочее безродници и алчни продажници! Скрий се бе, нищожество царско! Скрий се и не показавай повече пред хората мръсната си физиономия!

gogo

Ако имаше свестен кадър в кликата НДСВ, то това беше Герджиков. Продължавай да ревеш!

ххм

Герджиков нещо се е объркал. Царят подкрепя Росен Плевналиев за втори мандат. Мисля че диалогът и сътрудничеството между тях е много добро, както се видя сега с Цариградския патрирах(въпреки гафовете). Така че не разбирам защо е нужна тази интрига. Във всеки случай Царят няма да играе за втори път по гайдата на разни Шестаци, Мултаци и ДПс-ари. Мисля че достатъчно се опари и ще заеме много достойна позиция в полза на България.

Snoop Dog

Радане, няма да се плашиш. Вице на ДС си е също добър исторически компромис.

УУУУУУУУУУУУУУУ!

УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!

тука е така

Монарха Цар който стана Премиер,Премиера който стана подсъдим,Подсъдимия който Стана Президент.Уелкъм ту Бългериа.!

Hoho

Величеството тотално се издъни! А ще трябва ли да си сменяме чипа? Ти от кои си с комунистите на Гоце, или с царедворците? Защо не си пишеш детските книжкир разбира се ако има кой да ги издава?

SRQBoyboy

Тзи долен въжеиграч не се уморява да се домогва до властта. Мръсен плъх, отвращава ме!

Манол Глишев

За това е толкова прекалено късно, че е безумно бившият монарх и обкръжението му да не го осъзнават. Дядо му, цар Фердинанд, поне е схванал, че няма на какво повече да се надява в България в 1918 и си е заминал. Докато внукът явно се е отдал на комбинация от мечти и склероза. Печалният и безсмислен край на една династия...

dobroutro

Пак е огладнял.

djo

БАРГЕЙ

ha

това вече сме го сърбали. аз предлагам симончо да почака да му дойде времето а ние да го дарим с царствено мълчание отностно кандидатурата му.

xyz

Тъкмо си мислех, че след некадърника от БАН идва редът на мадридския мошеник и хоп - изстреляхо го. Надявам се този път повече хора да проумеят, че колкото повече един политик е атакуван от задкулисието, толкова е по-читав. Засега по-интелигентен, почтен и европейски ориентиран президент от Плевнелиев не сме имали. Стискам му палци за втория мандат!

Гиржиков, защо някои в тази държава трябва да има имунитет да е независим и пр. това ли е демокрацията.. Едни може да ги глобяваме други не може дори и да ги поглеждаме, ако това е демокрацията ............

mindia

Sram za velikia si bashta! Chernogorska leniva otrepka

rm

Ако го подкрепи герб, значи ... А ако народът не го подкрепи, това има ли значение, или някой си прави сметки без народа.

дести

Той г-н Сакскобурготски може и да е готов , но това му начинание е доста самотна дейност.

Новият

Не разбирам каква е тази наглост от определени кръгове!!!

Развеселен

царят срещу Плевнелиев без ГЕРБ да подкрепя никого. Нека се види кой кого. Така ще е честно.

Ощавен маркиз

Язе пък, от маркизка гледна точка, съм раздвоен. Като гледам, как люто се клейми евентуалната президентска кандидатурата на експремиера Сакскобургготски, ми иде да организирам всенародна подписка за изкарване от бг-политическия килер на благородната, мустаката, световно известна нашенска рапира – Жорж Ганчев… Немали сме, според уважаемия проф. Герджиков, „такава личност, която да има/ла/ такъв авторитет навън/ка/”. Малии, как понасяте, славни ни професоре по фехтовка, че не сте изтропали още у некое нац-тв-студио, лично да разясните, кой кум - кой сват в тъкмения проевраз-президентски поврат. И кой колко е екзотично ноторен по цивилизований наш свят. Да закънти отново вашто „апостолско” и ръгащо във всички /позволени агентурно/ посоки на властовата баница в татковината ни. С китарен акорд. Некак, по-затрогваща и интригуваща ше ми е такава постановка на президентската гонка и диспутщина… Да, ама, нема ди ни чуят. Забравиха ни тоз път глав-режисьор-продюсърите /и чевръстия им задкулис-орг-екип/ нас, по-дребните „кралски рицаре”. Решиле са да сборят царя на бг-металознанието с Негово Величество Симеон Втори /1943-1946 г./. Пълна трагикомедия дел арте… Дано това поне намали шансовете на состезатели за държавни главе, като баш евразиста ни Болен /ама, не лежи/ Сидер вайвода, Сиризар Емчев, Слафча Учиндолдски „първи”, самия, кой знай защо още непоканен, Пръв проф.-оратор всичколог Юлиан/ус/ Вучков, и прочие опасно напористи мераклии за малоопълномощеното ни президентско кресло.

Койчо

Този т. нар. "цар" доведе навремето едни юпита в България. Юпито Велчев замени външия ни дълг, което беше щета за милиарди - днес е кандидат-купувач на Виваком и шефче на руските капитали в България в лицето на ВТБ. Друго юпи - Пламен Петров плющя белот на една яхта с Амигоса и Доктора, днес е задкулисен играч, бизнесмен, строител и раздавач на бързи кредити. За необразованото фолкюпи Борисов не ми се кометира - престъпник, който стана главсек на МВР, кмет и премиер. Ами избирай, народе!

Ограбен

Този наш "най-ценен капитал", дойде да вземе от таз наша държава каквото можа.Сега като си го върнахме , той реши отново да излезе на сцената на политиката и отново да граби. Беше тръгнал и Мусала да вземе.Нашите гори изсече. Нашето семейство е лично засегнато от най-ценият ни капитал.А колко още ще търпим такива като него да искат и да се предлагат за държавници с цел лична облага. Отблризо изглежда като изваден от старата ракла.

Митко Димитров

Според мен Н.В.Симеон Втори е най-подходящата кандидатура за Президент. Не мога да разбера позицията на Проф. Огнян Герджиков?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.