Дълговете на ПФК ЦСКА АД са около 33 милиона лева. Кредиторите - 309, като в тази бройка са футболисти, треньори, служители, мениджъри, фирми, банки, НАП, която държи 33 процента от борчовете на "червените" (към 11 млн. лева) и т.н. и т.н.

Днешното първо заседание на назначения от съда временен синдик Радослав Тонев и кредиторите на клуба обаче не стигна до важни решения. Кворум имаше и сбирката в Софийски градски съд бе легитимна. Събралите се обаче не се разбраха за постоянен синдик, както и за комитет на кредиторите. При това положение съдът трябва да назначи служебен синдик, който наново ще свика хората, фирмите и институциите, които имат вземания от "червените".

Числото 33 милиона бе оповестено от Тонев, който поясни, че за кратко време трябвало да отметне огромна по обем документация, а клубът му е съдействал. Той си направи отвод преди вота за постоянен синдик, но после НАП издигна кандидатурата му. Имаше и още двама кандидати - Георги Чолаков, предложен от представител на Гриша Ганчев, и Иван Иванов. Никой от тях не събра половината от гласовете. Най-много вотове получи Тонев.

Любопитно е, че сред големите кредитори на ЦСКА е фирмата на Александър Томов "Лира инвестмънт" - 20 процента или 6,6 млн. лева. Тези дни, покрай делото за източване на ЦСКА и "Кремиковци", бившият вицепремиер няколко пъти каза, че само е наливал пари на Армията, а не е вземал.

На заседанието дойдоха мениджъри и бизнесмени, а от 309-те субекта, лично присъствие или чрез пълномощници, имаха 70 процента от кредиторите.

Има счетоводна грешка за дълговете на ЦСКА, затова се появиха информации за 57 милиона, обясни Радослав Танев. Той добави, че срокът за подаване на заявки за кредитори не е изтекъл. Има още два месеца след изтичане на 30 дни от датата, на която е стартирала процедурата по несъстоятелност.