Херцогинята на Кеймбридж Катрин (бивша Мидълтън) отнесе на финала съпруга си принц Уилям в бясна надпревара с яхти край бреговете на Нова Зеландия. Горкият Уилям уж имаше тренинг от предишно плаване с националния отбор на Нова Зеландия, но в края на краищата Кейт обра овациите, побеждавайки го със своя екипаж с 2:0 в двете състезателни обиколки.

"Бяхме саботирани", оправда се британският престолонаследник №2 след поражението. После добави, че просто е искал "тиха вечер вкъщи", явно намеквайки, че е е пуснал аванс на жена си, за да има мир.

Очарователно усмихнатата Кейт, облечена в тъмносини панталони и блуза на райе с дълъг ръкав, успя да запази дипломатично мълчание, но не пропусна да поздрави хората на брега, събрали се специално, за да ги видят. Десетки зрителски лодки наблюдаваха отблизо състезанието, като някои викаха за отбора на Кейт, а други - за отбора на Уилям. Но викаха възпитано, като за пред височайши особи.

Принцът и съпругата му се надпреварваха с бързите лодки като част от официалното си посещение в Нова Зеландия. Те заведоха на острова и 8-месечния си син Джордж, за да го представят на местната общественост. Под ръководството на изпечените морски вълци от яхтения Team New Zealand, двойката се състезава през вълните на залива Оукланд Харбър. Уилям се пошегува предварително, че това е "малко здравословна конкуренция", но закачката, уви, не му помогна да спечели.