Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

1) "Осветляването" на Пеевски не е край на модела "Кой", а по-скоро опит за запазването му;

2) ДПС би станала "приемлива" за коалиционен партньор не при "излизане" на Пеевски, а при реално разграждане на модела "Кой": това са две съвсем различни хипотези;

3) Вторият мандат на Борисов е "поправителен" изпит за дефектите на първия му мандат. Едно продължаващо сближаване с ДПС е директен път към провал на поправителния изпит;

4) Мнозина се надяват местните избори да доведат до такова объркване, че вече никой да не помни кой управлява и кой е в опозиция. Много медии съзнателно генерират подобно объркване. Това е стратегията на ДПС, защото открита нейна коалиция с ГЕРБ би била възприета като нелегетимна и ГЕРБ би понесъл сериозна цена за нея;

5) Въпреки тази стратегия на объркване, сегашният управленски формат най-вероятно ще се запази след местните избори. Парламентарното управление изисква сравнително ясни разделителни линии между управляващи и опозиция. Тъй като радикално реформатиране по посока на включване на ДПС в управлението все още е неприемливо, остава статуквото - управление с център ГЕРБ и РБ;

6) Основната опасност - размиване на парламентарното мнозинство и опит за управление с "плаващи" мнозинства. Не бива да се допуска гласуването на конституционната поправка да се използва за извинение за въвеждането на този модел. "Плаващите мнозинства" са втори начин (освен открита коалиция с ДПС), по който ГЕРБ и Борисов могат да се провалят на поправителния.

Текстът на Даниел Смилов е от фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Ключови думи

Коментари

Буда Магнолиев Ленторезов

При премиер мутра от Сик запазването и просперитета на модела #Кой е гарантиран. Той със зъби и нокти го крепи.

баба ти

Как не се усетихме да те изберем теб, Въртигъзов, чудна работа щеше да свършиш!

йордан

тия пъ - "Основната опасност за ГЕРБ и Борисов е да опитат да управляват с "плаващи" мнозинства" - ОСНОВНАТА ЦЕЛ, не опасност !

Само т.1 и 2 са смислени. Останалото не струва. А на практика, опозиция няма.

мокрица

Анализирането, коментирането, психо-профилирането и заклеймяването на модела "КОЙ" храни много хора. "Продуктът" е с поне 10-годишен срок на годност. Ако не ми вярвате, ето и доказателство от днешния брой на "Труд": Фондациите - любим бизнес на народа. Това са т.нар. НПО-та, които се финансират, за да обясняват на "тъпия български народ", че докато не прегърне тялом, духом и /с език/ либерализма, лошо му се пише! Те, и само те знаят кой е създал модела кой, кой го финансира, кой го крепи и само такива като Смилов знаят как да го демонтират. Същата работа като с комунизма! Така го "демонтираха", че от държавен стана олигархичен!........П.П Специално за "Буда Магнолиев Ленторезов" /това по звук е като "чакам гъзоразширител"/ - бюджетът на НПО-та за тролове е силно орязан. На мен така ми казаха....Ненавиждам Делян Пеевски и в голяма степен онези, които му се пишат смъртни врагове. Тая игра с Атака и ДПС отдавна я гледаме! Важното е никога да не прогледнем!

Труд е на Пеевски.

Мария Зангова

Има много модели - свой, някой, наш и т.н.Пеевски отива да си гледа бизнес-делата. Пеевщината обаче е масова, тя е навсякъде. И е неизкоренима. Разбира се, явлението има своите причини и предпоставки на родна почва.

Развеселен

Доцент Смилов /доколкото наистина сте доцент, вие си знаете/, не вие, а българският народ ще постави оценка на така наречения поправителен изпит. Това за сведение.

tibia

Това за Пеевщината на родна почва дали е като Мадофщината на американска или става дума за липсата на устойчив мисловен модел при автора?

Сергей аферата

При бившия премиер украинска мутра серГЕЙ, имаше запазване и голям просперитет на модела #КОЙ и беше продължен през 2013г с подставеното лице Орешарски Опустошарски.Той, украинеца дето стана евродепутат пак по мутрински мафиотски начин с зъби и нокти крепеше и крепи този модел #КОЙ на мафията дпс, бсп, атака.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.