Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Самуел Финци бе обявен за актьор на годината в немскоговорящите страни, съобщава сайтът „Берлин онлайн“. Българинът получи отличието за играта си в „Очакване на Годо“, спектакъл на Берлинския „Дойчес театер“.

Финци е избран в годишното гласуване на 42 критици от списание „Театърът днес“. Шестима от специалистите са посочили него – достатъчно, за да получи приза.

49-годишният актьор е отличен за изключителното си превъплъщение на Владимир в пиесата на Бекет, постановката е на българина Иван Пантелеев. За театър на годината беше избран виенският „Бургтеатер“. На второ място е театърът в Дортмунд, а на трето са три берлински сцени – „Фолксбюне“, „Максим Горки“ и „Шаубюне“.

Преди 4 години Самуел Финци, покойният днес режисьор Димитър Гочев, както и актьорите Алмут Цилхер и Волфрам Кох, получиха театралната награда на Берлин – смятана за едно от най-високите отличия в културата на Германия.

Журито на Фондация „Пройсише Зеехандлунген“ определи тогава като епохални представените на сцените на „Фолксбюне“ и „Дойчес театер Берлин“ постановки „Битката на негъра и кучетата“, „Иванов“, „Перси“ и „Палата номер 6“. Дотираната с 20 000 евро награда бе присъдена на Гочев, Финци, Цилхер и Кох, защото – по думите на журито – квартетът е останал верен на себе си, без да спре да се развива. Освен това, както пише в. „Тагесшпигел“ Димитър Гочев успява да покаже, че схващането за театъра не бива да се ограничава само до режисурата.

Площад "Славейков".

Ключови думи

Коментари

Благодаря, площад Славейков! Велики сте!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.