Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Много може да се каже по въпроса с маймуните... Особено с тази - най-дясната, която по-рядко присъства на иначе популярната картинка.
Като я видях, веднага се сетих за родното МВР. Министър Йовчев, на когото - спор няма - никак не му е лесно напоследък, събра доблест да дойде в bTV тази сутрин. След като миналия петък доста спорно не слезе при журналистите, протестиращи пред ведомството му, днес в лицето на Генка Шикерова трябваше да дава обяснения за цялата "оперативна обстановка". Която включва и двете посегателства над колата ѝ. Но, да кажем, че това не ви интересува, а е личен проблем между лицата Генка и Цветлин. 
Какво обаче излезе от цялата сводка на Йовчев:
- За Лясковец няма виновни ръководни кадри, а само "мухи". Знам, че не сте доволни, ама това е положението.
- За Ценко Чоков от Галиче (оня, който си има личнен НК и НПК и си ги спазва, б.а.) - не са хубави тия работи, дето ги прави, ама ще се запознаем, ще видим... 
- За палежа на Генка - не са хубави тия работи, ама опитваме. Опитваме дори да разберем откъде да започнем. Демек, още не сме стигнали и "до кривата круша" - на по-ранен етап сме.
- За Братя Галеви - не знаем къде са, ама ако разберем, ще ви кажем. Всъщност, не са хубави тия работи...
- За оня дебил от Сандански, дето беше осъден, че си изнасилвал момченцето... Ами да - и него не го знаем къде е. Нищо че той, за разлика от Братята, няма и една стотинка.
Работата на МВР е характерна с това, че всички искат резултати. Денонощно. Дори да имаш куп оправдаващи те случайности, това тук не работи. Един шеф на отдел в екоминистерството или в земеделското например може да си краде цял живот милиони и никой да не разбере за това. И така и става. Но МВР винаги е на топа на устата.
Въпросът е дали са само първите 3 маймуни, или участва и най-дясната...
Понеже използвах доста от полицейския жаргон, та се сетих за един стар приятел ченге. Той казваше, че накрая винаги има някой, който трябва "да обере луфта". Използваше това чисто техническо понятие - когато нещо се е разхлабило, не е стегнато, хлопа... А че луфтът бая се е отворил - спор няма. 

 

Ключови думи

Коментари

Index

Ама как само смеем да очакваме резултати от Йовчев... той милия правел всичко по силите си. Значи, като правиш всичко по силите ти и те не стигат, идва некой друг, с повече сили (което не значи да вдига повече от лежанка!).

И луфт за обиране има, и маймуните на клона са повече :(

Ziezi

Ами, Йовчев, освен да си бара фенерчето, като четвъртата маймунка друго комай не прави...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.