"Атлетик" (Билбао) даде урок на световния колос "Барселона" с 4:0 в първия мач за Суперкупата на Испания на стадион "Сан Мамес" в Билбао. Реваншът е след три дни на "Камп Ноу". Баските са много близо до това да попречат на каталунците да спечелят всичките възможни клубни купи за 2015-а.

Барса грабна "требъл" в края на миналия сезон. Преди броени дни измъкна 5:4 срещу "Севиля" в супершоу за Суперкупата на Европа. Остават Суперкупата на Испания и Световната клубна купа.

Двубоят на "Сан Мамес" почна с натиск на домакините, които поведоха в 13-ата минута чрез Микел Сан Хосе. Този гол ще се помни дълго. Вратарят Марк-Андре Тер Стеген излезе пред наказателното поле и изчисти топката с глава. Сан Хосе обаче овладя и го прехвърли от центъра на терена.

Последваха пропуски на гостите. В 50-ата минута Педро Родригес удари греда. Нататък "Атлетик" нокаутира Барса само за 15 минути. Хеттрик реализира Адуриц. В 53-тата той се разписа с глава, в 62-ата простреля Тер Стеген отблизо, а в 68-ата вкара от дузпа. 11-метровият удар бе отсъден след корнер за нарушение на Дани Алвеш, който изблъска играч на домакините.

В крайна сметка - 4:0 за "Атлетик".