Новата рекордна и звездна покупка на "Лудогорец" - бразилецът Джонатан Кафу, демонстрира самочувствие при представянето си днес със зеления екип.

Бившият играч на "Сао Пауло" се оприличи на един от най-големите в съвременния футбол - сънародникът си Неймар от "Барселона". По неофициална информация се твърди, че за Джонатан Барбоса-Кафу "орлите" ще брои към 2 милиона евро. Независимо, че отборът ще има нулева година в Европа.

Днес нападателят мина медицински прегледи, а утре почва тренировки.

"Много съм щастлив от трансфера, рече 24-годишният футболист. - Идвам в световен клуб, шампион на България за последните няколко години. В "Сао Пауло" съм водил тренировки, сега започвам с "Лудогорец" и съм готов да играя още в предстоящия мач срещу "Левски". От бразилците в отбора познавам Сисиньо и Лукас Саша. Радостен съм, че са мои съотборници. Колко гола ще вкарам? Нека не говорим за бройка. Искам да стана шампион. Моят модел за подражание е Неймар. Имам същите характеристики като него. Играя по крилото и съм много бърз."

През 2015 г. Джонатан има 11 мача за "Сао Пауло", а за 2014-а - 32 срещи и 6 гола за "Понта Прета", където е бил титуляр.