Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

Народното събрание гласува промените в Закона за референдумите. Депутатите намалиха броя на подписите, нужни за иницииране на референдум, от 500 000 на 400 000. Запази се и високият праг за валидност на допитванията, което на практика ги прави неработещи.

Ето защо, след въпросното гласуване, депутатите от всички парламентарни групи били доволни, че „Референдум” ще си остане единствено и само предаване по БНТ с водещ Добрина Чешмеджиева!

Пред Клуб Z Цветан Цветанов заяви, че парламентът е запазил високия праг за валидност на референдумите заради Гърция.

По-късно в централата на ГЕРБ Цветанов обявил пред свои колеги, че ще бъде запазена и имитацията на съдебна реформа – заради Румъния!

Седмицата беше белязана най-вече с горещите дискусии, касаещи съдебната реформа, които на този етап завършиха с „исторически компромис” най-вече между ГЕРБ, РБ, ДПС и АБВ.

Ето и как преминаха накратко преговорите между премиера Борисов, Радан Кънев, Лютви Местан и другите участници:

Понеделник (среща Борисов – Първанов):

Б: Мараба, Гоце. К’во ще пра’им с тая пуста съдебна реформа?

П: Ами, Бойко, аз проведох среща с един голям експерт, който даже има от мен орден „Стара планина”, и решихме да орежем съдебната реформа с 70%.

Б: И кога го решихте това?

П: Тоя петък, на Шекер байрям!

Вторник (среща между Борисов, Цветанов, Местан и Кънев):

Б: Радане, то’а вашия министър Христо Иванов нищо не е свършил, погледни тука Местан какъв хубав нов законопроект е написал.

К: Аааа, не, ние сме твърдо в прокурорската колегия парламентарната квота да е с превес – 6:5!

Б: Цветанов, кажи бе!

Ц: 5:4, шефе!

К: Е, как 5:4 – това въобще не сме го обсъждали!

Б: Не, бе, помолих Цветанов да ми каже как са завършили Манчестър Сити и Рома за „Интернешънъл Къп”. Местан, айде пусни им малко фандък на реформаторчетата, пък аз ще звънна на моите хора да си оттеглят предложението за намаляване на прага за валидност на референдумите.

М: Бойко, помолих те въобще да не произнасяш лексемата „референдум” – в ДПС тя е табу като свинското месо.

К: Не, няма да има сделка.

Б: Оф, писна ми от вас, утре ще се разправяме. Радане, тая вечер летя за Бавария, да минеш да ми полееш магнолиите. И хапни, на масата съм оставил картофи.

Сряда (среща Борисов – Кънев):

Б: Радане, преди малко говорих с Миков – от неговите само Кадиев можело да подкрепи новия законопроект на ДПС. Както и Орешарски и Станишев, ама съм закъснял с две години.

К: И аз няма да подкрепя проекта на ДПС – това е имитация на съдебна реформа!

Б: И ти си имитация на Костов, ама нищо не казвам. Така като гледам, май ще отивам на план „Б” – вдигам ръце и оправяйте се!

К: Искаме си нашия законопроект!

Б: Какъв е пък вашия законопроект? Само политиканствате и никаква работа не сте свършили. Виж от ДПС каква огромна работа са свършили – за да напише конституционните промени Близнашки две нощи не е спал!

К: Бойко, хората отвън са се събрали на „протестно кафе” – искат значими реформи!

Б: Кой се е събрал, бе? Малеевата! Нея ще я бия 2:0 сета! Вие без моите хора оставате 100 човека на улицата!

К: Бойко, ще намеря топки да напусна коалицията, ако не гласуваме моето решение да подкрепим варианта на Христо Иванов!

Б: Радане, както казваше моят работодател бай Тошо: „Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом нямаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти нямаш право да решаваш!”

Четвъртък (среща между Борисов, Местан и Кънев):

Б: Радане, както ти казах снощи в гаража, Местан е готов на отстъпки. И ти трябва да отстъпиш.

К: Аз държа главният прокурор да се отчита пред Народното събрание!

М: Споделям този реформаторски концепт – Цацаров ще се отчита, но не пред Народното събрание. Прието.

Б: Прието. Сега, Радане, да ти кажа, че Местан отстъпи и прие прекрасното разпределение на квотите във ВСС, които моят министър Христо Иванов предлага в своя прекрасен законопроект.

К: Не мога да повярвам!

М: Спокойно, вероятно и Конституционният съд няма да повярва.

Б: Радане, време е да се подпишеш. Но да знаеш, че това не е като преференциален договор на Костов - сиреч, подпишеш ли го – връщане назад няма!

К: Все е нещо. Ще се подпиша, дано моят електорат ме разбере.

М: Е, ако не те разбере – вече освен Терминал 2 има и Земя 2!

Б: Браво, това е исторически компромис. Това е исторически ден – днес Гришо и Маша се разделиха, но пък Местан и Радан се сгодиха! Ашколсун, всички ще са доволни – и протестиращи, и контрапротестиращи, и Хекимян, и Калоян Стоев!

(Същата вечер премиерът Борисов открива нова спортна зала в Русе. Минути преди това се среща с Лили Иванова, която е гвоздеят на програмата по откриването):

Б: Лили, видя ли - днес се разбрахме за съдебната реформа!

И: Бойко, виж к’во, аз съм сигурна, че в България никога няма да има истинска съдебна реформа.

Б: Е, недей така, бе, Лили!

И: Ще видиш! Ще си говорим пак след 40 години!

Петък (среща Борисов – Цветанов):

Б: Цецо, събрахме ли 180 подписа?

Ц: Абе, малко Кунева се прави на недостъпна – нейният Делчев се дърпа за 180–ия подпис.

Б: Боже, прибери си вересиите! Делян се подписа, Делчев няма да се подпише?! Сега ще звънна на Кунева да видим подписи ли ще събираме или ремонт на кабинета ще правим…

Ц: Шефе, не знам как издържа тая седмица.

Б: Години живот ми отнеха преговорите, Цецооо. Но ще си ги възстановя!

Ц: Как, бе, шефе?

Б: Много просто - Божо Димитров ме покани на чудотворна баня в Голямата базилика на Плиска!

Ц: Браво, шефе!

Б: (гледа си в телефона) Оп, сърчице от Юнкер! Оп, сърчице и от Яне Янев!

...

Българската социалдемократична „Евролевица” на Александър Томов ще участва на местните избори. Слогънът на партията за вота ще е: „Бялата лястовица се завръща”.

Докато си правеше цървулите, селянинът Петър Моканина чу тази новина, пусна шилото, погледна към небето и извика: „Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!”

...

Лопушанският манастир обяви кампания „Стани монах за един ден”.

Троянският манастир не остана по-назад и също обяви кампания – „Стани манаф за един ден”.

...

Една новина от КАТ. Водач на МПС избегна зловеща катастрофа, след като излезе извън пътя и се размина с челен удар в дърво – само 5 минути по-рано на мястото имало японска вишна.

...

Тази седмица „Лудогорец” отпадна позорно от Шампионската лига и Лига Европа.

Ето защо от футболния клуб излязоха със следното съобщение: „ФК „Лудогорец” (Разград) набира публика за луксозната трибуна „Моци” за целия сезон в „А” група. Входът е безплатен, ще има и кренвирши!”

...

99, 97% избирателна активност беше регистрирана на изборите за градски и райсъвети в Северна Корея.

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун моментално се е погрижил останалите

0, 03% от имащите право на глас да попаднат в списъците с „мъртви души”.

Ключови думи

Коментари

отчетник

Естествеон, че няма да се отчита пред Народното събрание! Агентите Сава и Павел (Догани Местан), и най-вече тлъстият им касиер Пеевски, да не са луди! Цацаров, когото агент Сава назначи за Главен прокурор срещу пет милиона, броени му от Цватен Василав, докато още бяха ортаци с уродливото туловище Пеевсик, та Цацаров ще се отчита директно в сараите! Така са се разбрали с агент Буда, дето още му викат и Боко тиквата! Защото пък, нали и СИКаджията е много яко вътре в далаверата с продажбата на "Булгартабак", последвалия фалит на КТБ, кото седствие от тази далавера! Абе, с две думи, Цацаров, агентдогановската марионетка, ще ес отчита на БОСТАНджиите от Банкя и Бояна!

Съюзници разбойници

ДПС + ГЕРБ = -16 милиарда. Толкова много крадът, че и 100 милиона за Хенкел останаха... Българският народ ще връща х 3 с лихмвите.

и по един език могат да си извъртят..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.