Някои от най-големите имена в миналото и настоящето на Формула 1 уважиха погребението на френския пилот Жул Бианки, който почина на 17 юли след девет месеца в кома заради тежък удар на пистата "Сузука" в Япония през миналата година.

Люис Хамилтън

Сред хората, които носиха покрития ковчег на 25-годишния бивш състезател на руския тим "Маруся", бе 4-кратният световен шампион Себастиан Фетел. На поклонението в Ница дойдоха също настоящият първенец и водач в класирането Люис Хамилтън, неговият съотборник в "Мерцедес" Нико Розберг, Фелипе Маса, Ромейн Грожан, Жан Ерик Верн, Пастор Малдонадо, шефове на отбори, инженери, тест пилоти, механици и т.н. и т.н.

Лично шефът на ФИА и бивш бос на "Ферари" Жан Тод отдаде последна почит на Бианки, както и легендата Ален Прост. Други пратиха цветя и венци. Личаха представители на френското правителство.

Предстоящото състезание за Гран При на Унгария ще мина под знака на нелепата смърт на Бианки, който излетя от пистата "Сузука" и се блъсна в трактор (с кран), който вдигаше катастрофиралия болид на Адриан Сутил. Ще има възпоменание и едноминутно мълчание.

Кончината на Жул отприщи поредни дискусии за сигурността на пилотите и избягването на такива инциденти в бъдеще.