Президентът на ФИФА Сеп Блатер бе замерен с фалшиви доларови банкноти по време на днешната си пресконференция в Цюрих.
Швейцарецът трябваше даде детайли за предстоящия извънреден изборен конгрес на организацията, насрочен за 26 февруари следващата година.

Преди началото на брифинга британският комик Саймън Бродкин отиде до подиума и хвърли върху Блатер пачки с изкуствени пари. Охраната изкара Бродкин от залата, а пресконференцията бе прекъсната за няколко минути, след което Блатер се върна на мястото си и обяви, че инцидентът се дължи на "липса на образование".

В началото на юни 79-годишният президент на ФИФА уж подаде оставка, след като централата бе разтърсена от гигантски корупционен скандал, предшестван от арести и повдигнати обвинения към висиши футболни чиновници в САЩ и Швейцария. Той бе преизбран за пети мандат, но после обяви, че си тръгва. В края на месеца Блатер опроверга това - не бил подавал оставка.

Не е изключено швейцарецът да поиска поста отново. Засега е сигурно, че сред кандидатите ще бъде саудитският принц Али бин Ал Хюсеин, който бе единственият съперник на Блатер на последните избори. Много вероятно е заявка да даде и шефът на УЕФА Мишел Платини.

 

Protester throws money at Sepp Blatter

A protester has just gatecrashed Sepp Blatter's news conference and thrown money at himhttp://bbc.in/1gJXQ4l#FIFA

Posted by BBC News on Monday, July 20, 2015