Димитър Пенев получи "Златна топка" от 14-каратово злато от Пресклуб "България" за изключителните му заслуги към българския футбол и по случай неговата 70-годишнина.

Чичо Митко пространно отговори на куп въпроси. За ЦСКА, за родния си "Локомотив", за снощния провал на "Лудогорец", за националния отбор... Стратега се дистанцира от това да дава рецепти и прогнози за завръщане в "А" група на "червените". И като цяло за кризата в родния футбол. Каза няколко лафа. За пореден път върна лентата за славните си години като футболист и треньор, за Американското лято... Не пожела да говори за политика.

Юбилеят на Пенев ще бъде отбелязан с официално тържество днес на стадион "Българска армия" от 17:30 ч. Поканени са повече от 200 души. През уикенда Димитър Пенев е празнувал скромно рождения си ден със своите "селски приятели" (както сам се изрази) и с фамилията си на 12 юли в родното село Мировяне.

"Имам сили да издържа и днешното празненство, не съм толкова уморен. Толкова много години съм във футбола и естествено тази "Златна топка" ми приляга. Благодаря за това уважение към мен и за подаръка", каза Стратега.