Новината от днешното заседание на Изпълкома е, че няма новина - "А" група е с 10 отбора. Което означава, че ЦСКА и "Локомотив" (София) са вън от елита. Президентът на централата Борислав Михайлов обяви, че няма молба от "Българска армия" за разглеждане на "червената" сага. Има такава (устна) от президента на "Локо" Николай Гигов, който е член на ИК. 

Бизнесменът помолил да се попита УЕФА дали "железничарите" могат да получат нещо като временен лиценз, ако до старта на първенството платят необезпечения дълг към НАП. При благоприятно развитие за отбора от "Надежда", което е малко вероятно, "А" групха ще бъде с 11 тима.

"Подали сме молба до БФС да пита УЕФА дали можем да получим малко време да платим задълженията си към НАП. Ако получим разрешение да се разплатим със закъснение, ще го направим и ще играем в "А" група. Иначе няма да играем изобщо", каза Гигов пред журналисти.

Последното бе по повод тръгналите днес по обед поредни слухове за тройна (този път) комбинация, която оставя ЦСКА и "Локомотив" при професионалистите. Гриша Ганчев щял да купи "Локомотив" и да го преобразува в ЦСКА, като плати на НАП и така получи лиценз. Гигов пък щял да придобие "Локомотив" (Горна Оряховица) и да го преобразува в Локо (София). 

На това Михайлов коментира, че лицензи не се преотстъпват, "освен това от два отбора без лиценз не може да се направи един с лиценз". Принципно ИК няма право да се произнася по казуси на Лицензионната комисия, която отказа лицензи на армейците и "червено-черните" заради необезпечени дългове.

На влизане на заседанието собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев обяви следното пред журналисти:

"Вижте сега да ви обясня нещо много важно. Символите на българския спорт са "Левски" и ЦСКА. Никой няма право да се гаври с тези два символа. ЦСКА трябва да играе в А група, независимо под каква форма. Да, на всяка цена. Както и "Левски". Дай да извадим "Левски" и ЦСКА да отидат в "А" окръжна група и тогава да правим спорт. "Литекс" си е "Литекс". В България сме свикнали да разрушим небостъргача и да построим колиба. Ще видим как ще бъде реши въпросът. Не е толкова важно дали аз ще вляза в клуба."

Преди обед мина формално заседание на акционерите на ПФК ЦСКА АД. Напуснаха всички членове на надзорния и управителния съвет и бяха назначени нови. Това се прави с цел настоящите да могат да заемат постове в новорегистриран ЦСКА, ако сегашният фалира - според законово изискване. Приет е отчет, от който личи, че дълговете на клуба възлизали на точно 22 870 000 лева.

Гласуван е и одиторски доклад. Всичко останало извън тези близо 23 млн. лв. били спекулации, според вече бившият изпълнителен директор Александър Тодоров. Той изрази мнение, че най-добрият вариант бил оздравяване на настоящото дружество - въпреки дълговете.

На обратното мнение е главният акционер Ивайло Манджуков, който за пореден път декларира, че най-добре за ЦСКА е да има "рестарт". С други думи нов клуб, който да стартира на чисто. Бизнесменът увери, че ще подкрепи припознатия от феновете отбор и обеща да не позволи няколко ЦСКА-та. Той не предвиждал срещи с Васил Божков, а с Гриша Ганчев се видял случайно.

Все пак Манджуков-младши каза добри думи за лансирания от Васил Божков проект - ЦСКА да тръгне от "А" областна група. Според него единственият вариант армейците да останат в "А" група е да стане преобразуването от "Литекс" в ЦСКА.