Вълнуващо CV за постъпване на работа, дело на човек, завършил 70to kliment oxridski, разпространи фейсбук потребителят Emanuil Jordanov, който има собствен бизнес.

Сред малкото неща, които е написал на кирилица, канидатът, оценил себе си като експерт по български (3 пъти) от СОФИА, е заявил, че желае да се реализира в сферата "изкуство и забавление".

Като предишен опит прилага... 

"МАИСТОР слаткар на дребни сладки продавач в илианци 5г пицарка изработване на автомобилни лупи ОПТИКА цех за сандвичи от до пакетаж почистване на входове и домове С ОТЛИЧНА ПРАКТИКА БАРЗИНА И КАЧЕСТВО КАМ ОПИСАНИТЕ ДЛАЖНОСТИ"

Не е ясно коя в коя професионална експертиза се прелива и кога, защото няма нито един препинателен знак.

Нататък сърце юнашко не е изтраяло и има рязък преход към азбуката, която наследи глаголицата и кирилицата - есемесица. Та възпитаникът на въпросното школо, носещо името на някой си ОКСРИДСКИ (oxridski), пише, че е завършил vsi4ki предмети компютърните му умения са gore dolu, но пък "аналоговите", т.е. - некомпютърните, са във vsi4ki sferi. Великодушно ще подминем, че е учил някак реверсивно във времето - от септември до май 1998 г.

Разбираме още, че кандидатът има управленски опит - ръководил е 25 човека.

Желаната работа e postaqna за 1000 лв., но пък може би на базата на гореизреденото има и някои дребни изисквания. Като например "...sas svesten rabotodatel"

Постът на самия Йорданов към CV-то гласи:

Потресен съм от нивото на мат'ряла. Този пример е представителна извадка от CV-тата, които чета от известно време. И ако този кандидат е "само" със завършено средно образование, то има и такива на същото ниво, но с виШе...
Български език – ЕКСПЕРТ
Управлявал хора - 25!
Желана заплата - 1000 лв.
WTF?!