Бразилецът Марселиньо от "Лудогорец" бе избран за "Футболист на футболистите" за изминалия сезон в България. Анкетата е вече традиционна и се прави сред професионалните играчи от "А" и "Б" група.

Атакуващият полузащитник получи наградите си - купа и картина, от шефа на Асоциацията на професионалните футболисти на церемония в София. Второто място зае друг ас на "орлите" - Светослав Дяков, а трети стана Иван Цветков ("Ботев" Пловдив).

"Искам да играя за националния отбор на България, но по закон ми трябва още една година пребиваване тук. И да съм в добра форма, разбира се. Всички знаят, че Ивайло Петев ми е бил треньор и ме познава добре.  Да, аз вече казах, че искам да играя за вашия национален тим", каза бразилецът.

"Най-важно през миналия сезон беше да станем шампиони, защото сега отново можем да атакуваме Шампионската лига. Вече знаем, че "Лудогорец" ще има нов треньор, но още не знаем кой ще е и от коя държава. Сега отиваме на почивка и след 15 дни ще видим какво ще стане. Имам договор за още 2 години. Винаги се говори, че има оферти към мен, но аз не знам нищо. Ще говоря с шефовете на клуба. Сега ще почивам и след 15 дни ще видим дали оставам", допълни Марселиньо.

Антонио Аниете от "Левски" си тръгна с приза за голмайстор. А треньор №1 е Димитър Васев, извел до бронза "Локомотив" (София).

21-годишният Цветелин Чунчуков от "Ботев" получи най-много гласове в раздела за млади футболисти, следван от своя съекипник Милен Гамаков и от Кристиян Малинов ("Литекс"). И тримата са родени през 1994 г.

Награда за цялостен принос бе връчена на капитан на ЦСКА Валентин Илиев. Защитникът обяви, че иска да продължи да играе футбол, стига да се опази от контузии. И добави, че би искал да остане в ЦСКА, независимо в коя група играят "червените".

Поредна награда бе връчена на юношите на "Левски" (база "Раковски") Марио Сапунов и Никола Димитров, които осуетиха кражба, като помогнаха на възрастна жена.