Председателят на Сунитската ислямска политическа партия в Пакистан Маулана Фазлур Рехман призова въоръжените сили в страната да започнат национална военна операция срещу жените, носещи дънки. Според Фазлур Рехман именно те са истинският враг на Пакистан, а не талибаните, предава местното издание „Отбрана“.

„Талибаните са наши братя и тревогите им за държавата са обосновани“, заяви той в петък в Исламабад и добави, че самоубийствените атентати са само израз на гнева на Аллах. „Това трябва да ни е обеца на ухото, необходимо е да елиминираме истинския враг на Пакистан – всяка жена, която носи дънки“, отсече ислямистът.

На въпрос как тези жени вредят на Пакистан, той отвърна остро:

„От земетресенията до инфлацията – всички бедствия са причинени от неприличието на жените. Жена, която не е покрита от главата до петите, е като ходещо и говорещо оръжие за масово унищожение на страната си. А Пакистан има множество такива ядрени бомби в големите си градове“.

„Ако облечете тези жени в бурки и ги държите в домовете си, мислите ли, че братята талибани ще атакуват страната ни? Това е, което те искат – спазване на шериата. И след като Аллах спре да ни залива с гнева си чрез талибаните, икономиката автоматично ще се подобри чрез чуждестранни инвестиции, което от своя страна ще подобри и ситуацията в енергетиката. Решението на всеки проблем се корени в това да се погрижим за жените“, обяснява Фазлур Рехман.

След тези теории политикът открито призова военния министър и премиера на Пакистан да обявят война на жените в страната и дори да започнат военни действия:

„Суверенитетът и сигурността на гражданите ни са заложени на карта. И след като това е единственият логичен подход на държавата, то трябва да се сложи началото на военна операция“.