Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Административните ръководители на прокуратурата ще могат да командироват при по-ясни правила и само след становище на Комисията по предложенията и атестирането към прокурорската колегия. Това е една от предложените промени в Закона за съдебната власт, които предлага правосъдното министерство.

Съдебните шефове вече ще могат да командироват кандидат, „определен по решение на общото събрание на съда, в който се извършва командироването”.

Както се очакваше, правят се промени в правилата за командироване, които сега често са компрометиран повод за издигане на свои хора с подпис само на ръководителя. След време тези хора печелят лесно конкурсите за титуляри..

Командированите няма да могат да участват и в общите събрания на съдиите.

Главният прокурор вече ще трябва да съгласува с прокурорската колегия във ВСС и правилата за случайно разпределение на преписките в държавното обвинение и следствието.

Предлага се текст, според който освен необходимите „нравствени и професионални качества“, каднидатите за съдии, прокурори и следователи ще трябва да имат и „социалните умения и нагласи, относими към успешното справяне с работата“.

Съдилищата ще предоставят информация по електронен път за хода на делото.

Ключови думи

Коментари

Ха-хааа тук ще друса яко

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.