Карло Анчелоти изпревари уволнението си в "Реал" (Мадрид), като обяви днес, че се оттегля от треньорството за една година. Причината е уважителна - италианецът изтъкна, че трябва да се погрижи за здравето си. Според мадридските медии обаче Анчелоти е знаел, че се подготвя освобождаването му и просто се е възползвал. И сам е спасил честта си.

Той отрече, че се завръща в "Милан", след като стана ясно, че "росонерите" много искат да го привлекат в опит за възраждане на клуба.

"Ще спра за една година. Причината за това решение е много сериозна - страдам от цервикална стеноза и трябва да се оперирам, рече Анчелоти. - Имам проблеми с ръцете и не мога да си позволя да изгубя повече време, тъй като всичко това може да окаже влияние и върху краката. Не знам колко точно време няма да съм треньор. Трябва да се възстановя напълно. Последните две години в "Реал" бяха много трудни, вярвайте ми. Никой не може да си представи какво напрежение има в този клуб. Сега ще се върна вкъщи. Очакваме раждането на моя внук. Не мога да пропусна това за нищо на света." 

Анчелоти влиза в историята като треньорът, извел "Реал" до десетата купа на шампионите. Този сезон обаче той не спечели нищо, а това в Мадрид не остава без последствия. Кристиано Роналдо написа в туитър, че се надява Карлето да остане, а това е ядосало босовете на "лос меренгес".

"Милан"? Винаги съм казвал, че ако един ден се върна в Италия да тренирам някой отбор, то това може да бъде само и единствено "Милан". Но както казах, поне за една година ще се отдалеча от футбола. Не мога сега да правя планове за след 12 месеца", категоричен е Анчелоти.

Въпросът сега е кой ще го наследи на "Сантяго Бернабеу". Вече "назначеният" от доста медии Юрген Клоп отрече да е преговарял с Флорентино Перес. После се завъртя името на Рафа Бенитес. Не е изключено Зинедин Зидан, който тренира дублиращият отбор на "Реал", да се окаже близо до поста.