Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Агенцията "Фич" понижи дългосрочния рейтинг на Първа инвестиционна банка от BB- на B-, като му постави стабилна перспектива, съобщи Ройтерс.

Като мотив за това агенцията посочва слабости в управлението, висока концентрация на кредитите и влошаващо се качество на активите.

Като положително развитие агенцията посочва подобряването в ликвидността на банката и резервите, отнесени за необслужваните кредити.

Ликвидността е задоволителна благодарение на подкрепата от българските власти и подобрението на депозитната база. 
И все пак лошите кердити, които възлизат на 16,7% от портфейла, са все още високи, в сравнение с 10,8% в края на 2014 г., подчертават от "Фич".

Ключови думи

Коментари

т.

из-не-на-да!

Тремор

Надали е останал инвеститор, който да вярва на Фич все още. Да не забравяме, че даваха максимални рейтинги часове преди фалита на редица банки.

Вели

Всъщност се оказва, че цялата промяна на рейтинга идва от промяна в методологията, а не от проблем с банката и за това и Фич поразява не само рейтинга на ПИБ, а и на редица доста по-големи и системноважни за цялата европейска икономика. Тъпото е, че нашите медии отразиха първосигнално новината като хиени надушили кръв, а не са се опитали да помислят и да потърсят обяснение защо е това масово сваляне на рейтинги.

franko1880

Нали, колко са лоши медиите осбено Биволъ. Чак за някакви схеми говори и някакъв си кипърец???

Цеко Симов

Много елементарен PR на банката, като коментари под тази публикация. Излагате се - Вели, Тремор и Иванова! :)

Мел

Истината е ,че в днешно време не може много да се вярва на медиите ...там истината е много относителна ,а и както се споменава ПИБ работи по подобряването на управлението на банката.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.