Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Осъденият в партньорска Италия на 20 г. затвор Евелин Банев - Брендо бе пуснат под домашен арест от състав на Софийския апелативен съд (САС). Той бе арестуван като главен участник при международната операция „Кокаинови крале“ през 2012 г.

През февруари т. г. Банев получи 9 години затвор за пране на пари от българския съд. През май 2013 г. пък магистратите в Милано го признаха за виновен като ръководител на международна престъпна група, внасяла кокаин от Южна Америка в Европа. За това му дадоха други 20 години затвор. Срещу Банев има висящи дела в Румъния и Швейцария. 

САС обаче се мотивира с тълкувателно решение на Върховния касационен съд, според което осъдителна присъда на първа инстанция не може да е единствено основание за налагане на мярка „задържане под стража“. Адвокатката на Брендо Ина Лулчева се позова и на това, че Евелин Банев е задържан повече от две години, и то на базата само на оперативни данни. Тя поиска съдът да го пусне под парична гаранция или домашен арест, защото имал семейни проблеми.

По думите на Лулчева по делото няма данни, че Брендо ще се укрие, или ще извърши престъпление, ако бъде пуснат на свобода. Така Банев най-вероятно ще се прибере в палата си на столичната ул. „Пушкин“.

На 5 март 2013 г. трима маскирани отвлякоха дъщерята на „кокаиновия крал“ - Лара (10 г.). Тя бе върната на 21 април, а размерът на откупа остана тайна.

Ключови думи

Коментари

Shevron

Ех съдии и прокурори , къде е генерал ПИНОЧЕТ? Няма ли структура която да Ви разследва?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.