Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Върни килограм пластмасови отпадъци и в замяна вземи безплатна книга! Инициативата „Книги за смет“ е в София за трета поредна година. Тази неделя това става от 10 до 13 ч на две места в столицата – пред Паметника на Съветската армия и пред The Mall на бул. „Цариградско шосе“.

Участниците в кампанията получават талон за безплатна книга от предварително подбрани заглавия срещу 1 килограм пластмаса. За предадени 2 или повече килограма ще има и втори талон, но трети няма да се предоставя независимо от обема на отпадъците, за да може да се възползват повече хора, обясняват организаторите.

За предаване са подходящи: пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, олио или бира; кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко; туби и шишета от козметика и санитарни продукти; пластмасови чаши и тарелки (почистени от остатъците от храна), палета и каси; найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио; пластмасови играчки. Те трябва да са изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място.

Сред избраните заглавия са „Магьосникът от Оз“ на Лиман Франк Баум, „Приключенията на Том Сойер“ на Марк Твен, „Дивото зове“ на Джек Лондон. Включени са още „Пътят на Сантяго“ на Момчил Савов, пролетните приказки на Ханс Кристиян Андерсен, както и книги за астрология и здраве.

За най-малките заглавията са „Мистър Фини и загадката сред дърветата” и поредицата от романи „книга за татковци“ на Иван Раденков, насочена към деца между 5 и 105 годинки. Книжките с приключения на Унки Марлюнки са изпъстрени с над 200 авторски рисунки на художничката Лили Ламер и ще бъдат част от кампанията във всички градове.

Организаторите обаче предупреждават, че количествата са ограничени и е възможно някои заглавия да бъдат изчерпани преди официалния край на кампанията.

Вижте снимки от събитието:

Площад Славейков

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.