Временните синдици на Корпоративна търговска банка са открили необслужван кредит за 8 016 022,85 евро, като са изпратили нотариална покана към кредитополучателя за изпълнение на задължението му. Това става ясно от третия седмичен отчет за дейноста на синдика, който е публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в България.

Информация за името на кредитополучателя липсва поради условията за опазване на банковата, търговската и служебната тайна. От документа все пак става ясно, че става дума за еднолично акционерно дружество, което наскоро е променило името си, което е солидарен длъжник по кредит, отпуснат на еднолично дружество с ограничена отговорност.

Според отчета през миналата седмица в затворената банка са постъпили 316 700,73 лв., свързани с погасяването на кредити.

Напредва и процесът по наемане на чуждестранна фирма, специализирана в разследването на банкови фалити. Синдиците са са възложили правен анализ, който да проучи законовата рамка относно спазването на банковата тайна в процеса.