Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Само месец след като стана вътрешен министър Румяна Бъчварова се нареди до своите предшественици, които искат увеличение на бюджета на МВР. Тя настоява за допълнителни 18 млн.лв. за изплащане на обезщетенията на служители от МВР, които са с прекратени правоотношения, предаде БГНЕС.

Проектът на постановление вече е изготвен, но се очаква кабинетът да го гласува след 3 седмици.

Бюджетът на МВР за 2015 г. е в размер на 1,031 млрд. лв., от които 936 млн.лв. са за заплати и обезщетение. Въпреки колосалната сума за издръжка, още на четвъртия месец от МВР поискаха още 18 млн. лв. От проекта на постановление и доклада към него не става ясно за колко освободени служители ще бъдат изразходвани средствата. Най-много пари обаче са предвидени за освободени служители в областта на "защита на националната сигурност, противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" – 12,2 млн. лв. За освободени пожарникари и служители на "Гражданска защита" ще отидат 2,3 млн. лв. На доскорошни служители на гранична полиция и дирекция "Миграция" ще бъдат изплатени 1,8 млн. лв. Най-малко е перото (1,7 млн. лв.), което е предвидено за изплащане обезщетения на служители, които са упражнявали "политика в областта на управлението и координацията на системата на МВР".

От миналата сряда в сила са нови правила при назначаване в администрацията на МВР. Новите "чиновници" във вътрешното ведомство вече постъпват по реда на Закона за държавния служител, а не по Закона за МВР. Така новите служители на администрацията не ползват привилегиите, които имат полицейските служители, включително при пенсиониране да получават по 20 заплати накуп. 

Ключови думи

Коментари

гжщ

Реформите продължават с пълна сила! Това, ако се беше случило с предното правителството, ордите на цона вече щяха да са пред парламента. Принципните ми калинки сте Вие!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.