Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Странно е, че докато за Виваком мнозина са наясно с последствията за националната сигурност и институциите се задействаха, включително с наложения запор, а ТВ7 нещата изглеждат "заспали".

Не трябва да храним никаква илюзия - някой иска чрез придобиване за "едно евро" да вкара на възможно най-малка цена и за сметка на кредиторите на КТБ острие в чужда хибридна информационна война. Само това е достатъчно, за да ангажира системите за защита на националната сигурност, но изглежда поне на пръв поглед няма видима реакция.

За това, че се реализира елементарна схема с "гръцки" посредник на руски капитали и влияние, няма съмнение. Не е тайна, че значителни капитали на Кремъл чрез конкретни бизнесмени, сред които е Константин Малофеев, участваха във финансирането на "победата" на Сириза в Гърция. Идеята, че гръцки бизесмен ще тръгне да поема компания със стотици милиони евро дългове за да ги върне на кредиторите и да на направи ТВ7 печеливша е за наивници.

Не е толкова трудно да се съзрат контурите на стратегия за медийно обслужване на новите политически проекти на Кремъл, в това число и най-новия за българската Сириза. Телевизията на "Атака" е твърде слаба като влияние и инструмент за масово обществено въздействие.

Но докато при "Вивиком" и други компании НАП се задейства и блокира сделката, при ТВ7 има някакво объркване и вероятно опити за политически заслон зад кадър, защото прокуратурата, НАП, пък и други държавни институции, които могат да блокират сделката бездействуват.

ТВ7 е финансирана с огромни кредити, най-вече от КТБ, които днес представляват съществена част от масата на несъстоятелността - респективно от възможността вложители и кредитори да си върнат парите. Подобни сделки "за едно евро" както при поставеното лице Луврие са христоматиен пример за източване на банката, защото никой няма намерение да връща кредитите.

ТВ7 не обслужва дълговете си, дължи огромни суми на държавата, което я поставя в режим на практическа несъстоятелност. Известно е задължението на всеки управител да поиска подобна процедура при невъзможност да погасява задълженията към кредиторите си. Тук трикът, с който искат да "заметат", следите е междинната компания или офшорките, през които сега продават ТВ7, да изиграят ролята на бушон, който да поеме върху себе си дълговете и евентуално фалира, докато новият собственик се окаже с развързани ръце и започне на "чисто". За едно евро. 

Държавата, вложителите и кредиторите - в това число Фондът за гарантиране на влоговете - всички ще пием дружно "студена вода" докато някой вкарва стратегическо информационно оръжие в хибридната война, която се води у нас. 

Стои открит и въпросът за лиценза за ТВ7 като национален ТВ канал. 

Временните синдици, НАП, службите са на ход. Ако някой трябва да придобива активите на ТВ7, то това са синдиците на КТБ и тогава нека да я продават в открит търг при осребряване на масата на несъстоятелността. Ако държавата се задвижи за "Виваком", защо не го направи за ТВ7? 

Да не би опасността да е по-малка? Въпроси, които чакат своя отговор.

Текстът е публикуван в блога на Илиян Василев.

Ключови думи

Коментари

zakkwylde

Сеч през всичките пипала на риската хидра! Освен туй Златев и Дончев обесени пред МОЧА за назидание на останалите руски фаготи.

димитър

А Р.Овч. защо е пренебрегнат, той какъв фагот е?!

...

Тъпанарю Глишев, замълчи. Простотията ти е неземна!

Май само тази телевизия предава с точност ситуацията

Узо

В момента се запорират само тези фирми, които не са удобни. Но докато гоним чуждите си инвеститори и генерираме безработни, бял ден няма да видим.

Ники

В държавата цари пълен хаос, а хората са на ръба на оцеляването. Няма да дойдат нови инвеститори, след като виждат, че тук управляващите ги делят на "наши" и "ваши".

гяур

Острие на чужда хибридна информационна война? Имате предвид нещо като сайта КлубЗ?

Весо

Интересен въпрос, да. Защо държавата не е толкова активна и за тв7 и чии интереси играят там?

ХРИСТО

ВЧЕРА ИЗЛЕЗЕ ЕДНА СВРЪХЛЮБОПИТНА ИНФОРМАЦИЯ, че досегашният издател на в. Дума Малинов, ще става изпълнителен директор на тв7. И забележете - още при обявяване на новината, Малинов обеща , че по тв 7 ще се дават много руски и съветски филми . И едно уточнение - Малинов е председател на движението Русофили в България.Ето откъде се промъква руската мечка...

А не ти ли писна да гледаш американски и турски филми. Какво лошо има в руските и съветски филми? Промити мозъци!

Имаш проблем да прегърнеш многообразието и различността? Искаш си турските сапунки?

Радев

Я да припомним малко факти: БТВ е собственост на компания, чиито мажоритарен акционер е американския конгломерат "Тайм Уорнър". Редакция "Новини и актуални предавания", която е определяща за медийната политика на телевизията е ръководена от Венелин Петков - щатски възпитаник с неприкрити симпатии към политиката на Белия дом. По логиката на Василев какво излиза? Че най-голямата медия у нас също е острие в хибридната война, само че от "правилната страна". Към това можем да добавим и факта, че фондация "Америка за България" спонсорира редица предавания на обществената БНТ. Същата фондация финансира редица други медии, които си приличат по безусловната подкрепа към действията на САЩ. Като пише за едните, авторът нека бъде така добър да не спестява истината за другата страна.

"Америка за България" не спонсорираха ли официално и този тук сайт? Само питам.

гяур

Поздравления, г-н Радев, винаги е удоволствие да се четат информативните ви и точни коментари!

tochno taka

trjabva ni denonoshtna savetsko-putinska televizija, kojato da ni objasnjava kolko chudesen e rashizma na putkin, da proagitira vsichki ljubjasht Rasha da si vdignat chkalata i zaminat da se naslazhdavat na chudesnija evrazijski model v Sibir. Tova - ruska televisija samo v petak, kakto po vremeto na bay Tosho - ne stiga. Derzajte, druzja!

geg

Е, и какво общо има продажбата за 1 евро? Василев ли е гаранта на "националната сигурност"?

д-р Радева

Ники, кои известни инвеститори дойдоха у нас за 25 години? Ти знаеш ли, че някои от известните марки, които все пак са тук - например "Макдоналдс" имат руснаци или сърби за мениджъри. Никой на нас ни няма доверие бе, човек. Ние минаваме за ушите, очите и крадливите ръчички на руснаците. Аз не знам друга страна, не в Европа, а в света, за която подозренията, че т.нар й елит работи, шпионира и предателства в полза на чужда държава, да са напълно основателни. За каква историческа благодарност ми говорят разни изроди, след като става дума за пари и за нищо друго. Ето сега от центъра на София ще звучи гласът на Путин! И ние си траем! Докога?

д-р Радев

Докторке, прегледай се при някой колега невролог или психиатър. Халюцинациите ти са плашещи. Аз също мога да ти помогна - ветеринар съм.

ак47

Илиянчо В. в познатия си стил "късен комунизъм" грози правото на всеки да получава алтернативна информация и след това да пресява "истината" за себе си. Това, че в България водещата телевизионна тройка /БНТ, БТВ и Нова/ предлагат изключително едностранчива интерпретация на случващото се, е "сметен под килима" от прясно пребоядисания партиец, наричащ себе си анализатор. Няма как да има други истини, който не са като тези на безродниците от ТВ Европа и България он Еър. Няма как да има такива други интерпретации. Хахаха, пак се хванал на губещото хоро, както се беше хванал на същото губещо хоро и през 80-те, когато "наливаше основите" в Москва за бъдеща комунистическа кариера. Много, много недостойно..., няма да има чисто житейско време пак да се преобърне човечеца. Все пак влизането на страната отново в руската орбита ще се случи чак след 15-ина години, след предстоящия мощен геополитически сблъсък. А дотогава, ще четем такива цинични /от гледна точка на това КОЙ ги пише/ и мракобесни памфлети, как за ВЕЛИКИТЕ ДЕМОКРАТИ ИСТИНАТА Е ЕДНА! Изплати се и подминете!

ак47

Да се чете вместо: "грози" - громи; "изплати се" - изплюйте се :)

нако43

Интересно откъде толкова злостна русофобия от човек,който доста време е бил посланик на България в Русия?Обикновено се смята че такива посланици би трябвало да бъдат фили а не фоби в приемащата ги страна?!Дали пък в случая причината не е някакъв нереализиран търговски проект на въпросния бизнесмен,за който е попречено от Русия?.....Обърнете внимание уважаеми читатели на тази и на много други публикации от същия автор и вижте дали може да откриете поне една такава която да е русофилска?Независимо от темата,сега или преди?....

Посланиците обикновено са дипломати, т.е. при тях няма филство или фобство. Отделен въпрос е, че Илиян Василев е всичко друго, но не и дипломат, а метаморфозите му не заслужават коментар. А защо Clubz са му фенове, представа нямам, но всъщност, не ме и интересува.

Асолин

Те само определени неща са от национално значение, според зависи от мераците.

ак47

До нако43 Не се съмнявай в "отговора" на уместната Ви реплика. Ей сега някой безродник ще ти отговори с една от заучените опорни точки от многобройните грантови фондации: Той не е русофил, не е русофоб, а БЪЛГАРИН :))) Усмихнете се и подминете, както направи професора тоя понеделник по БНТ!

нако 43

Благодаря за разбирането,просто каквото мисля,това пиша!Не се съмнявам че и троловете ще се появят,има си хора за всичко!

Радо

Браво на Илиян Василев! Рядко ерудиран и принципен човек. Сигурен съм, че като бивш посланик в Русия е наясно с шпионските методи на Кремъл да влияе на други държави. Не напразно Великобритания започва сериозен отпор на хибридната война на Кремъл като за целта бяха обявени конкретни мерки. Огромната разлика между методите на влияние на САЩ и Русия. Да всички вие знаете за фондацията "Америка за България" и я цитирате нагло тук в стил "А вие защо биете негрите?" Мафиотско е влиянието на Кремъл, тайничко, чрез подставени лица, на тъмно.Защо, бе, другари се срамувате да обявите, че ви плаща Кремъл. А то- стотици фондации, организации, срещи- в язовир Копринка срещи, приятели на Русия, форум русофили и др, и др и НИКАКВА прозрачност как, колко и от кого са финансирани. Просто за сметка на мизерното съществуване на милиони бедни руснаци се харчат милиарди за пропаганда по света, защото на Путин никой не му търси сметка.Ние не сме единствените облъчени- просто в България има най- много алчни и продажни политици- предатели, които се поддават.

Емко

Кои политици продадоха България? Тия, които спряха руските енергийни проекти ли? Според теб това е национален подвиг. Какво те притеснява? Външната ни политика се ръководи от Вашингтон. Няма никаква опасност от завой към Русия. Последните 5 години на власт са правилните хора. Русия не се интересува от България и това трябва само да те радва. Доказателства за противното няма.

До Радо

Фондация "Америка за България" излива годишно десетки милиони долари за да си купува медийно влияние. Русофобските медии в България - Дневник, Капитал, Медиапул, Офнюз - до един са на нейната хранилка. Това, че си признават, че са си продали задниците на САЩ, не ги прави по-морални. Този факт би следвало повече да ви смущава отколкото съборите на язовир Копринка, за които толкова сте се загрижили кой ги финансира.

Радо

Какво да ме притеснява е мое решение. Нека и за путиновите фондации така добре да сме осведомени както за "десетките милиони" на "Америка за България"

д-р Радева

За които не се сещат "професора тоя понеделник по БНТ" е напълно изтрещелия Андрей Пантев. Дойде времето, в което лъснаха червените задници на всички предатели. Били сме безродници, а те какви са двуродници? ак47 е модел руски автомат и тоя дето така се е кръстил прескача тук от БЛИЦ, от ПИК, от ФАКТОР и все към Русия го тегли и все норма гони. Аз не знам дали не е време за еднопосочен билет за Новоросийск и досвидание ребята!

д-р Радев

Колежке, време е да помислиш за еднопосочен билет за Карлуково.

Войната на Русия срещу България не е хибридна. Състии се само от две направления - 1. икономическа, чрез енергийни проекти и 2. война за умовете на българите, манипулирана и ръководена от безродници и ссъществяваана от невежи.

емко

Ами явно Русия вече изгуби войната. Всички руски енергийни проекти в България пропаднаха. Скоро няма да имаме и Козлодуй. Умовете на българите са ясни - управляват ни с гласовете на народа лизачи на американски дупета. Какво си се притеснил? От Волен Сидеров ли? Хаха.

jojo

Не, този сайт не се спонсорира от "Америка за България" доколкото знам. Всъщност май е един от най-достоверните.

Явно е на бюджет директно в Саутпарк на ул. Козяк.

д-р Петроff

Кайно време е да са приеме закон, със който да се забрани на чужди физ.и юридически лица да нямат право да придобиват медии,ако са от страни водещи антибългарска,антиевропейска или антинатовска кампания.Не е нормално да се разрешава на антибългарски медии,да водят антибългарска кампания от наша територия.

Нарича се Закон за защита на държавата. По време на Фашизма сме имали такъв. Щом пак са такива времената, може само да го изтръскаме от прахта.

Става. И да се махат в Анадола БосфорТВ, както и еврогейско-атлантически спонсорираните Дневник, Капитал, Офнюс, Медияпул и другата отродителска сволоч.

Ицо

Пазарна икономика ли ?!?!?

Петър Петров

Кратък, но абсолютно точен, пълен и обективен анализ с неподлежащ на дискусия и съмнение извод : "някой вкарва стратегическо информационно оръжие в хибридната война, която се води у нас". А заключението : "Ако някой трябва да придобива активите на ТВ7, то това са синдиците на КТБ и тогава нека да я продават в открит търг при осребряване на масата на несъстоятелността. Ако държавата се задвижи за "Виваком", защо не го направи за ТВ7" В ЕДНА НОРМАЛНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА НЕЗАБАВНО БИ ДОВЕЛО ДО САМОСЕЗИРАНЕ НА ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА В ЛИЦЕТО НА ТВЪРДЕ МНОГОСЛОВНАТА АРТИСТИЧНО-ДРАМАТИЧНАТА ФИГУРА НА ПОРЕДНИЯ НИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР !

agona

да так даа

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.