Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Десетки оплаквания в социалната мрежа Facebook сигнализират, че много страници губят до 10% от "харесванията" си, а зловещи слухове се заеха с обяснението. Притеснените администратори започнаха да пишат на феновете си, че трябва редовно да посещават страницата, която са харесали, или "like"-ът им ще изчезне - и съответно няма да виждат постовете на съответната страница.

Мярката, която компанията на Зукърбърг обяви преди повече от седмица, всъщност не е толкова драстична.

Това, което екипът на Facebook прави, е да изчиства брояча на харесванията с броя на тези, които доброволно за изтрили или деактивирали регистрацията си или са починали и техният акаунт е останал само като мемориален в социалната мрежа. Тоест, тези бройки, които ще загубят всички, са от хора, които така или иначе няма да получат съобщенията и споделянията на страницата.

"Надяваме се, че този ъпдейт ще направим страниците още по-полезни за бизнеса", пише Facebook в бележките след обявяването на промяната.

Освен това, ако някой от феновете на дадена страница си промени мнението и реактивира профила си, "like"-ът му ще се върне веднага.

Това обаче не значи, че няма нужда да посещавате от време навреме директно любимите си страници, ако искате да получавате редовно съобщения от тях. Сложните алгоритми, с които Facebook подрежда потока ви от новини в социалната мрежа, могат след дълго време да изключат някоя непосещавана страница. "Харесването" ви ще остане, но няма да виждате съобщенията от нея.

Ключови думи

Коментари

Юлияна Панова

Намирам ,че ПОЛТИКАТА ВИ Е ПРАВИЛНА ! Лично А З полвам Ралични източици От ИНТЕРНЕТ, обичам да чета , да анализирам получената ИНФОРМАЦИЯ И ДА споделям В Социалната Мрежа . ТАКА , се чуствам полезна за себе си и за приятелите си!

Развеселен

фейсът се развали. Днес получавам повече реклами, отколкото постове от страниците, които харесвам

чичо фичо

едно време какъв фейсбук имаше, е-хеее. сега младите нищо не знаят!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.