Италианският "Аталанта" (Бергамо) е героят на вечерта на първите четвъртфинали в Лига Европа. Бергамасите разбиха "Ливърпул" с 3:0 на "Анфийлд" за може би най-голямата си победа в евротурнирите.

Гостите направиха мач по учебник на един от най-негостоприемните стадиони в клубния футбол, можеха да вкарат и повече попадения. Два гола за тима от Бергамо вкара италианският национал Джанлука Скамака, а един - Марио Пашалич. Последният се разписа в края.

През 2020 г. "Аталанта" победи "Ливърпул" с 2:0 на „Анфийлд“ в мач от групите на Шампионската лига, който се игра пред празни трибуни заради пандемията.

В изцяло италиански сблъсък "Рома" взе преднина срещу "Милан" - 1:0 на "Сан Сиро". Победното попадение вкара Джанлука Манчини в 17-ата минута.

"Байер" (Леверкузен), който през уикенда може да стане шампион на Бундеслигата, продължава фантастичната си серия през сезона, като остава непобеден. Отборът на Шаби Алонсо отново трябваше да чака до самия край на мача срещу победителя в Лигата на конференциите за миналия сезон "Уест Хем" - 2:0. Йонас Хофман откри резултата в 83-тата минута с шут в левия ъгъл. В добавеното време на мача Хофман центрира, а Виктор Бонифейс направи 2:0.

"Аспирините" са и на финал за Купата на Германия, така преследват три трофея и при отпадане на "Ливърпул" и тяхно продължаване ще бъдат изявени фаворити.

"Бенфика" и "Олимпик" (Марсилия) оставиха интрига за реванша след 2:1 за португалския гранд. Рафа Силва изведе домакините напред в 12-ата минута, а в началото на втората част Анхел ди Мария направи 2:0. Пиер-Емерик Обамеянг обаче върна надеждите на отбора от Южна Франция. Малко преди началото на мача преговорите между двата клуба и полицията в Португалия и Франция приключиха успешно и бе решено да има гостуващи агитки и в двата мача. 

Реваншите са идната седмица.

ПАОК се отърва само с 0:1 в Брюж

Кирил Десподов влезе като смяна за ПАОК при загубата от "Брюж" с 0:1 при гостуването си в първи четвъртфинал от Лигата на конференциите. Крилото влезе на терена в 62-ата минута на мястото на Янис Константеляс.

Белгийците си осигуриха победата с попадение на норвежеца Хуго Ветлесен още в шестата минута. За тима игра бившият таран на "Лудогорец" Игор Тиаго, който си изкара жълт картон и пропусна дузпа.

Десподов раздвижи играта на ПАОК, като негов индивидуален пробив отдясно в 71-вата минута бе спрян с нарушение пред наказателното поле, а след изпълнението му Аздоев бе най-близо до изравняване на резултата.

В 77-ата "Брюж" получи дузпа след грешка на вратаря на гостите Котарски. Бразилецът Тиаго застана зад топката, а Десподов каза нещо на вратаря за бившия си съотборник и той успя да избие топката с крак. В края на мача удар на българина бе спасен от вратаря на "Брюж".

"Астън Вила" записа 2:1 срещу "Лил", който запази шансове.

А в балкански сблъсък "Олимпиакос" и "Фенербахче" завършиха 3:2, след като гръцкият гранд поведе с 3:0 в 57-ата минута. В другия ранен мач "Виктория" (Пилзен) и "Фиорентина" не си вкараха голове - 0:0.