Григор Димитров стартира сезона на клей с победа - 7:5, 6:2 срещу французина Валентин Вашро за точно час и половина игра на Мастърс турнира в Монте Карло. Надпреварата минава за "домашна" за българина, тъй като той живее близо до тенис центъра край Лазурния бряг.

Поставеният под номер 9 в ранглистата Димитров срещна сериозна съпротива от 138-мия в света Вашро само в първия сет. Монегаскът успя да реализира пробив още в първия гейм на мача и макар Димитров да го върна веднага, той запази високото ниво в играта си.

В десетия гейм Вашро отрази сетбол на свой сервис, но все пак при следващата възможност за пробив за Димитров, която бе в 12-ия гейм, българинът успя да се възползва, а с това и да спечели откриващия сет.

За разлика от първия във вторият той успя да вземе инициативата в самото начало. Българинът проби за 3:1, а в края на мача реализира и още един брейк за 6:2 и 2:0.

Голямата разлика между двамата дойде от броя на печелившите удари, които бяха 23:8 в полза на първата ни ракета.

Във втория кръг Григор Димитров ще срещне победителя от срещата между сърбина Миомир Кецманович и италианеца Матео Беретини, насрочена за вторник.

Карлос Алкарас може да пропусне турнира

Карлос Алкарас не успя да тренира и днес пълноценно и не е ясно дали ще може да участва на турнира в Монте Карло, съобщи вестник "Екип", цитиран от БТА.

Световният номер 3 има проблем в предмишницата на дясната ръка и изпълняваше само леки ретури по време на заниманието си с треньора си Хуан Карлос Фереро.

Във вторник или сряда той трябва да излезе за първия си мач в турнира срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим, но все още няма гаранция, че Алкарас ще може да участва на турнира на червени кортове.

Карлос Алкарас все още няма победа в Монте Карло. През 2022 г. испанецът бе елиминиран още в първия кръг от американеца Селастиан Корда, а през миналата година отказа участие заради болки в ръката и гърба.