Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Независимо на кой колко му е (не)симпатично българското т. нар. ляво, не можем да отречем, че политическите дрибльори там никога не са били леваци. Сигурно затова вчера заварих бабата отсреща, седнала пред палитрата с боички на внучка си – търси разлика между червено и бордо. Защото, както знаем, има един куп български граждани, които имат найлони вместо прозорци, но всички имат телевизор. Бабата прозорци си има, но гледала програмното тв интервю на Георги Първанов, в което той каза, че цветът на АБВ ще е бордо. Придърпах едно столче до нея и загледах и аз.

Не знам защо, но при споменаване на бордо, се сещам първо за... бордо. Още по-добре – за 2 бутилки бордо. Сещам се и за най-малко двама (но по-малко от 4) джиброви почитатели на достатъчно високи позиции  и в двете фракции на столетницата. Така че тука имаме паритет.

Бордо бяха и прословутите прашки на Азер Меликов, но не вярвам опитен играч като Първанов да им отдава чак такова значение.

В мига, в който край Орлов мост се проля  малко кръв с цвят бордо, Баце Бойко хвърли оставка. И си се върна тройната коалиция, макар и с нова бу(ти)лка в тройката. Какво си е мислел Баце, не ми стана ясно, но не му се получи...

Той самият навремето и от жълтата партия (НДСВ) се яви като кандидат-депутат на Царя. Малко тралала... Но като е сетя какви хора минаваха на поста здравен министър по времето на ГЕРБ примерно, на моменти си викам дали има нещо случайно...

Най-претъпкан обаче е „синият вагон”, ако използваме стилистиката на крокодила Гена. Там всевъзможните СДС-та, ОДС-та, ДСБ-та се гъчкат от години и винаги има място в купето за още един. А електоратът им уверено върви към броя на боичките в палитрата за 4-ти клас на мойта бабина внучка. Кунева и тя се вози на един крак до вратата, винаги готова да влезе.

Че и ДПС, като им отвориш официалната страница, синеят яко. Нищо че мюсюлманите по цял свят припознават повече муджахидинското зелено – зер, не сме етнически, репресирани сме...  Пък и зеленото прави смущаващи асоциации с цвета на доларите. На много долари!

Най-новият на „синия вагон” е Бареков – свири с акордеона и отворил ей такава уста като на крокодила Гена. Чака да ги насини от бой лошите. Хубаво, ама кой ще му казва кои да са спаринг - това ми е интересно на мен.

„Атака” повечето хора ги асоциират с черния цвят на тужурката на лидера им. Нищо, че всъщност той отдавна го замени с бял парижки халат с монограм. Дето казваме ние в Клуб Z – животът не е само черно и бяло...

Но, като заговорихме за кръв, към нея винаги българското т. нар. ляво е имало специално отношение. Не ги знам какви са били партизаните – не ги познавам и не вярвам на историята никога. Но сега свежочервената кръв е на БСП – капилярна. Тупти, пулсира, напиня: „Давайте още и още!” Само им вижте медиите какво правят с Първанов абсолютно под строй – ония чукове от „Стената” са си направо дезорганизирани симпатяги. Дето се вика, зорлем ще го посинят от бой. Докато тъмната кръв – бордото, е венозна, отработена. Бавна. Чака младите да се наиграят. Кръв с минало... Ама, да сте чули някой да си реже капилярите и да чака да се самоубие?

Дали Първнов ще самоубие БСП, или – наопаки, ще я консолидира с популярното през вековете „здравословно кръвопускане”? Както имат навик да свършват съветските филми: To be continued... 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.