"Ще имаме обща коалиция и ще се явим и на националните, и на европейските избори заедно."

Такова обявление направи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, визирайки обединението с "Демократична България". Днес е вторият ден от провеждащото се второто Общо събрание на ПП, на което от партията избраха и своите представители в листата за Европейски парламент и ново тясно ръководство.

Засега не е известно от ДБ да са взимали решение за общо явяване и за нациоланите избори, но такова е логично предвид факта, че се върви към избори 2 в 1.

Окончателната подредба на евролистата ще стане ясна след преговори с "Демократична България". Водач е Никола Минчев, а от страна на ПП като вътрешни номинации следват Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Христо Петров (Ицо Хазарта), Деница Симеонова, Искрен Митев, Христо Даскалов. 

Относно стратегията за предстоящите избори - национални и европейски, Петков заяви, че е задължителна първата позиция на коалиция. Вярваме, че е възможно, защото за девет месеца ни упрекваха, че сме продали принципите си, че не сме си изпълнили обещанията, но българският народ видя, че когато на 17 март ни предложиха само ротация на премиерите, но без реформа в правосъдната система, без ясна реформа в регулаторите, без реформа на службите, ние казахме – не. България трябва да има тези реформи и властта е само функция. Няма да предадем никой, знаем, че българският народ ще го оцени, каза Кирил Петков.