Националният ни отбор стигна до 1:1 срещу Азербайджан в Баку във втория си мач от минитурнира FIFA Seires, с който приятелската надпревара приключи. 

Филип Кръстев откри с красив гол в 59-ата минута, а в 86-ата Муса Гурбанлъ изравни. В самия край домакините можеха да стигнат до пълен обрат.

В първия си двубой селекцията ни победи Танзания с 1:0. Общата оценка за представянето е положителна - като резултати и старание. Не и като игра, но едва ли някой има големи очаквания в това отношение сега.

Илиан Илиев направи няколко промени в титуларния състав, като се почне от вратаря Иван Дюлгеров, заменен от Светослав Вуцов след почивката. И двамата имаха работа.

Двубоят започна с по-агресивна игра и лек превес на азерите. Най-чистата възможност пропусна Турал Байрамов в 27-ата минута. Ударът му първо бе париран от Дюлгеров, а при втория му опит топката излезе в аут.

Десет минути по-късно Кирил Десподов бе много близо до това отново да отбележи от пряк свободен удар, но вратарят Магомедалиев майсторски изби. В края на полувремето двата състава създадоха по още една възможност.

Така започна и втората част. В 52-ата минута Десподов подаде на Илиан Илиев-младши, който стреля отблизо, а стражът на домакините изби. Малко след това България поведе. Нова добра атака стигна до корнер, Кръстев и Десподов изпълниха бързо и с къси пасове, а бившият играч на "Славия" и "Левски" зрелищно порази целта с диагонален изстрел.

Натискът на Азербайджан стана осезаем в края на двубоя, така изравняването дойде логично. След това България оцеля при разбъркване и далечен удар, при който топката почти облиза напречната греда над Вуцов.

През юни селекцията ни ще играе контрола с участника на Евро 2024 Румъния, а наесен е турнирът Лига на нациите.