Руската Федерална служба за сигурност (ФСС - или на руски ФСБ) е докладвала на президента Владимир Путин, че след снощната смъртоносна атака в покрайнините на Москва са били задържани 11 души, включително четирима пряко замесени, съобщи агенция "Интерфакс", като се позова на информация от Кремъл, предаде Ройтерс.

Руските медии посочват следните имена на заподозрени за атаката в зала "Крокус:

Махмадрасул Насридинов, 37 години;

Ривожидин Исмонов, 51 години;

Шохинджонн Сафолзода, 21 години;

Рустам Назаров, 29 години.

Според публикации, цитирани от "Фокус", друг заподозрян, 19-годишен, е в болница. "Лекарите го оперират. Окото на младия мъж е увредено и не може да се затвори. Не са посочени други наранявания."

Продължава работата по идентифицирането на още съучастници, допълват от Кремъл.

Както и Клуб Z вече съобщи - двама от заподозрените за извършители на снощната атака са били задържани в Брянска област след преследване с автомобил, по думите на руският депутат Александър Хинщайн в неговия профил в "Телеграм".

Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добавя Хинщайн.

Хинщайн допълва още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на заподозрените се е преобърнала.

"Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички правоприлагащи органи", добавя той.

УНИАН твърди, че кола е била спряна близо до село Тьопли, намиращо се близо до границата на Беларус и Украйна. В нея е имало шестима души. Четирима са успели да избягат.

При огледа на автомобила марка "Рено" са били открити пистолет "Макаров", пълнител за автомат "Калашников" и паспорти на таджикски граждани, посочва ТАСС.

Министерството на външните работи на Таджикистан съобщи, че властите на страната са в контакт с руските си колеги относно предполагаемото участие на граждани на републиката в терористичния акт в "Крокус сити хол" край Москва.

На кадрите се вижда, че отлично снаряжени и облечени в камуфлажни дрехи нападатели откриват огън с автоматични оръжия в концертна зала в покрайнините на Москва. 

Приятелският мач Русия - Парагвай бе отменен

Приятелският мач между Русия и Парагвай, който трябваше да се играе в понеделник в Москва, бе отменен заради терористичната атака в Красногорск.

"Заради атентата Руският футболен съюз и Футболната асоциация на Парагвай решиха да отменят приятелския мач между двата отбора", се казва в съвместно изявления.

Срещата трябваше да се играе в понеделник от 17:00 часа българско време на стадион "Динамо", като може да бъде насрочена за друго време. Кметът на Москва Сергей Собянин анулира всички публични изяви в града през уикенда. 

Руските отбори са в изолация от ФИФА и УЕФА. Преди дни Сборная излезе срещу експериментален отбор на Сърбия и спечели с 4:0.