"Ливърпул" и "Манчестър Сити" завършиха 1:1 в мач от 28-ия кръг на Висшата лига, затвърдил впечатлението, че са двата най-добри отбора в света. Надиграването им бе на изключително ниво. 

А равенството остави "Арсенал" на върха - 64 точки и по-добра голова разлика от "Ливърпул", който е със същия актив. "Сити" има 63. На 31 март "топчиите" гостуват на шампиона.

Джон Стоунс откри в 23-тата минута, като засече топката след ъглов удар. Малко след почивката Алексис Макалистър изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Едерсон срещу Дарвин Нунес, който наказа грешка на Нейтън Аке.

Двата големи съперника в Премиър лийг в последниите години направиха същия резултат и през есента на "Етихад".

Днес гостите започнаха по-добре, много агресивно и с бързи акции. Имаше опасности пред вратаря Куивин Келъхър, но "червените" бързо отвърнаха и няколко пъти бяха близо до попадение, най-вече чрез Дарвин Нунес.

В 23-ата шампионите поведоха с нестандартно изпълнен корнер и неочакван голмайстор - Стоунс, видимо изненадал домакините.

"Ливърпул" отговори моментално и още в 31-ата Доминик Собослай изтърва да изравни. Тимът на Юрген Клоп застраши опонента си и в последните минути на първата част.

И ако не успя да изравни тогава, имаше шанса да го стори още в началото на втората. При дузпата Едерсон се контузи и малко след това беше заменен от Щефан Ортега, а "Ливърпул" получи импулс, който по чудо не материализира с пълен обрат.

Луис Диас бе изведен сам срещу стража от влезлия като смяна Мохамед Салах, но не уцели вратата. Колумбиецът имаше възможност и малко преди това.

"Червените" продължиха да натискат, което принуди Пеп Гуардиола да направи смени, а излезлият Кевин де Бройне - днес не бе на висота, видимо не остана доволен.

Към края на срещата имаше голови ситуации пред двате врати - повече и по-чисти за домакините. В 89-ата Доку от "Сити" удари греда. Секунди след това Салах бе изведен на чиста позиция отдясно на атаката, но стреля слабо.

Секунди преди края на добавеното време се стигна до съприкосновение между Доку и Макалистър в пеналта на "небесносините" и домакините изявиха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.