Новината, че се очаква Гошо Гинчев да стане поредният кандидат за президент на БФС за конгреса на 15 март се оказа невярна. Вестник "Тема Спорт" оповести това, но бившият национал отрече пред "Дневник".

"Нямам възможността и никакво намерение да се кандидатирам за президент на БФС. Занимавам се с други неща в момента, каза Гинчев за "Дневник". - Доколкото виждам, има много спасители на българския футбол, които ще се включат в предстоящия конгрес. Силно се надявам, че футболът ще тръгне нагоре."

На въпрос има ли представа от кой е тръгнала неварната информация, Гинчев отговаря така:

"Не знам, може би е хрумнало на човек, който често посещава Курило. Благодаря му за рекламата, макар да нямам нужда от такава."

Гинчев е бивш футболист, популярен най-вече от престоя си в "Левски", той игра и за националния отбор. След края на кариерата си бе директор в няколко клуба и член на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор по времето на ГЕРБ на власт.

В началото на 2022 г. Гинчев и друг бивш "син" футболист - Христо Йовов, нашумяха с подадени жалби срещу тяхното освобождаване от УС на БСТ от тогавашния спортен министър Радостин Василев.

Гошо Гинчев бе и част от кабинета бившия министър на спорта Красен Кралев. Защитникът играе за ветераните на "Витоша" (Бистрица), като негов съотборник е Бойко Борисов.

Дотук претенденти са: Христо Крушарски, Димитър Бербатов, Георги Градев, Манол Иванов (син на бившия играч на "Левски" Александър Манолов), Илиян Стоянов, Михаил Касабов и Георги Иванов-Гонзо. 

Крайният срок за завеждане на кандидатури в деловодството на БФС изтича на 29 февруари. Това може да направи клуб (и повече от един), който членува в съюза.

"Пирин" (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Димитър Бербатов

Аматьорският "Пирин" (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС, съобщи клубът за БТА.

Решението е взето от Управителния съвет на клуба на заседание, а протоколът и документите са внесени днес в деловодството на централата.

"Пирин" (Гоце Делчев) е на 1-о място в областната група Места на Благоевградска област и се бори за завръщане в Трета лига. Клубът е известен със създаването на много значими фигури в историята на българския футбол като Димитър Макриев, Димчо Беляков, Петър Занев, Саид Ибраимов, Георги Пашов, блатята Илко и Димитър Пиргови, както и настоящия национален вратар Даниел Наумов.

Бербатов трета седмица е на поредна обиколка из България, той се среща с клубове, на които представя програмата и визията си за управление на българския футбол.