Ако политическите партии продължават по същия начин, президентът Румен Радев ще бъде принуден да направи свой политически проект. Това заяви пред бТВ Антон Кутев - бивш говорител на служебните правителства на Гълъб Донев, назначени от държавния глава.

"Ако президентът застане лично начело на един проект, той ще ги отнесе, затова е целият този вой срещу Радев. Тях ги е страх от него. Факт е, че през тази година нови партийни проекти ще има, защото старите партийни структури са неадекватни", добави Кутев, някога част от Националния съвет на БСП.

Напълно е възможно управляващите да се опитат да свалят президента преди изтичането на пълния му мандат, смята той.

"Те засега нямат основания, но могат да се опитат да ги намерят“, обясни Кутев. "На тяхно място не бих го направил, защото ще има много сериозно разбиване на партийната система."

Според него има налице едно "политическо нахалство" на "Продължаваме промяната", които "искат да вземат всичко".

"В тази конфигурация ми е все тая кой ще бъде външен министър. ПП-ДБ извиват ръце и искат да получат всичко. Не виждам добрия изход за нас.

Имаме едно отчаяно управление на малцинството, което се държи за властта на всяка цена, защото падне ли, няма да влезе отново", коментира той предстоящата ротация.

Кутев коментира и обвиненията към секретаря по вътрешна политика на Радев Николай Копринков.

"Не съм виждал нито веднъж Николай Копринков да нарушава законите на държавата и моралните норми. Когато Бойко Борисов излезе да говори за пътя на Копринката, да кажат за АМ "Хемус", за тото, за КТБ, за Булгартабак", призова той.

"Борисов и Пеевски да обяснят какви са щетите от пътя на Копринката и какви са щетите от АМ "Хемус"."