Арх. Любо Георгиев, част от Екипа на София и от екипа на новия кмет Васил Терзиев, който трябваше да стане заместник-кмет с ресор градска среда, обяви, че напуска. Действието на Георгиев, който бе временно назначен като съветник, идват в деня, в който след три месеца безплодни преговори и продължаващо първо заседание, Столичният общински съвет най-сетне избра председател. Това вече направи възможно и "конституирането" на позицията за новия зам.-кмет, но както стана ясно, той се отказва.

"От тази седмица спирам да съм съветник на кмета. Правя това, защото не разполагам с инструментите и разбирането, необходими за реализацията на действията, които предложихме още преди изборите. Не смятам, че съм пълноценен член на настоящия управленски екип. Не мисля, че така съм най-полезен на София", мотивира се архитектът във фейсбук пост, с който обявява намерението си да се оттегли.

Георгиев не формулира конкретната причина или причини. 

На практика постът на зам.-кмет за градската среда и благоустройството трябваше да отнеме част от функциите на главния архитект - който и сега е Здравко Здравков (от времето на ГЕРБ), като след преструктуриране се обяви и нов конкурс за главен архитект. 

"Продължаваме да смятаме, че за да потръгнат нещата по нов начин, са необходими много и истински (!) реформи в Столична община - от структурата на администрацията, през организацията на процесите, работата с публичните ресурси, та до публичността и комуникацията. Сега, с избран председател на Общинския съвет, дано общината най-сетне да може да заработи на пълни обороти", пише още Любо Георгиев.