Германските фермери отново блокираха пътища и магистрали в цялата страна. Демонстрациите на фермерите в Германия днес започнаха едва след сутрешния час пик от около девет часа и ще приключат следобед около 15 часа. Селскостопанските работници искат да засилят политическия натиск върху управляващата коалиция преди гласуването на бюджета в Бундестага. "Федералният бюджет ще бъде напълнен с пари от селското стопанство, а ние, фермерите, сме оставени сами с допълнителните тежести", критикува председателят на Асоциацията на баварските фермери Гюнтер Фелснер.

Блокирани са магистрали в цялата страна. Най-засегната е Бавария. Но и в Шлезвиг-Холщайн, Бранденбург, Саксония-Анхалт трактори временно блокираха магистралните отбивки.

Фермерите в Майнц и Вормс се насочиха към вътрешните пристанища. Според полицейски доклади те са блокирали достъпа до индустриалната зона на индустриалното пристанище в Майнц-Момбах с около 40 трактора. По-специално вътрешните пристанища са основен център за претоварване на пазарни плодове от цял свят, не на последно място и от Украйна. "Ние разбираме, че износът на селскостопански продукти е изключително важен именно за Украйна и че той създава добавена стойност", обясняват инициаторите на протеста. Въпреки това е важно да се отбележи, че екологичните и социалните стандарти там не могат да се сравняват с тези на местното селско стопанство.