Зимното време причинява огромни проблеми и произшествия по пътищата, железниците и въздушния транспорт на Германия. Германската метеорологична служба предупреждава за заледени пътища и снеговалеж до утре.

Времето се отрази и на въздушния трафик. Почти 600 от планираните 1047 полета на летище Франкфурт бяха отменени. Според обслужващата летищата компания „Фрапорт“ до четвъртък ще може да се осъществява само много ограничен въздушен трафик. Все още не е ясно дали и колко полети могат да бъдат отменени, тъй като компанията иска да изчака и да види как ще се развие времето.

На пътниците се препоръчва предварително да проверят полетите си при авиокомпаниите и да не идват на летището в случай на отмяна.

Повече от 250 от около 650 планирани полета на летище Мюнхен също трябваше да бъдат отменени. В зависимост от метеорологичните условия там могат да бъдат отменени и други рейсове. Ограничаването на дейността във Франкфурт и Мюнхен оказва влияние и върху други летища. На берлинското летище BER във вторник вече бяха отменени 20 полета от и за Франкфурт и 10 полета от и за Мюнхен. Както съобщава NDR, летище Хамбург също е трябвало да отмени 30 полета поради метеорологичните условия, а летище Саарбрюкен още във вторник вечерта обяви, че напълно ще преустанови полетите си в сряда.

Снегът затрудни и движението на влаковете, като Deutsche Bahn предупреди за закъснения и отпаднали влакове евентуално.