Лиса Бонет подаде молба за развод след 18 години съвместен живот с Джейсън Момоа, съобщи Асошиейтед прес. 56-годишната актриса, чието истинско име е Лилакой Муун, е подала документи за разтрогване на брака с 44-годишния Момоа пред съда в Лос Анджелис. 

Преди почти две години двойката обяви раздялата си. 

Според документите за развода причината за раздялата на Бонет и Момоа са непреодолими различия. Никой от двамата бивши партньори не претендира за издръжка. Бонет и Момоа са се споразумели за подялбата на активите си. Попечителството над 16-годишната им дъщеря и 15-годишния им син ще бъде споделено. 

Момоа е познат главно с ролята си в поредицата "Аквамен" и сериала "Игра на тронове". Бонет е звезда от The Cosby Show ("Шоуто на Козби"), "Момичета от класа" и "Обществен враг". 

Бонет и Момоа започнаха връзката си през 2005 г. Двамата сключиха брак през 2017 г. Според документите раздялата им е настъпила през октомври 2020 г. - година преди официалното обявяване. Съдът ще постанови развода им най-малко шест месеца след официалната молба, подадена от Бонет.

Това е първи брак за Момоа и втори за Бонет. Актрисата беше омъжена за музиканта Лени Кравиц, от когото има дъщеря - актрисата Зоуи Кравиц.