Титлата на Григор Димитров в Брезбейн - първа за него в тура на ATP след късната есен на 2017-а, предизвика реакции в световни медии и сред големи имена в тениса.

"Никой не заслужава повече. Първа титла от над 6 години. Поздравления, напълно заслужено, наслади се, Григор", това написа на страниците си в социалните мрежи Андрей Рубльов, прилагайки снимка на двамата на фона на клей корт.

Приятелството между Димитров и Рубльов не е тайна за никого в света на тениса. Двамата са съседи в Монте Карло и прекарват време заедно, тренират... Втората ракета на Русия неотдавна заяви, че ако бил жена, щял да е влюбен в първата ни ракета, но така или иначе е влюбен в него. Често си разменят шеги, а и подкрепят.

Самият Рубльов вчера също спечели турнир от категория ATP 250 - в Хонконг, като на финала срази Емил Русувуори с 6:4, 6:4.

Честитка дойде от Борис Бекер, който е част от щаба на победения от Димитров във финала Холгер Руне. 

"Добър първи турнир за годината за Холгер Руне. След почивката имахме пет мача срещу добри съперници. За жалост се препънахме на последното препятствие, но искам да поздравя Григор Димитров (беше по-добрият играч). Напред и нагоре, следва Мелбърн", обобщи германското величие.

Самият Холгер Руне също отдаде дължимото на своя съперник, който го победи за втори път в трите им мача дотук:

От днес Григор Димитров е 13-и в света - с една позиция по-напред, и от нея ще започне участието си в "Аустрелиън оупън" идния понеделник. Той има 2775 т., само 185 точки го делят от 10-ия Алекс де Минор (Австралия). Лидер е Новак Джокович - 11 055 т., следван от Карлос Алкарас - 8855, Даниил Медведев - 7555, и т.н. 

А вижте как реагира Би Би Си - в духа на още десетки медии по целия свят: