Рафаел Надал обяви, че няма да участва на Откритото първенство на Австралия по тенис, така хвърли в тревога феновете си, които очакваха завръщането му в Мелбърн.

В публикация в социалните мрежи той разкри, че има леко разкъсване на мускул на крака и ще се завърне за лечение в родината си Испания. То не е на същото място като през м.г., когато Матадора се контузи там и после пропусна остатъка от сезона.

Въпреки това поредната травма е притеснителна и може да означава, че Надал повече няма да играе на "Аустрелиън оупън" и така няма да се сбогува с първия за годината турнир от Шлема. Много вероятно е той да се откаже тази година.

"Здравейте на всички! По време на последния ми мач в Бризбейн имах малък проблем с мускул, който както знаете ме разтревожи. След като стигнах до Мелбърн, имах шанса да направя ядрено-магнитен резонанс, който показа, че имам микроразкъсване на мускул, но не в същата част, където имах травма и това е добрата новина. В момента не съм готов да се състезавам на максимално ниво и мачове в пет сета. Затова летя обратно в Испания, за да се видя лекаря си, да получа лечение и малко почивка", написа Надал в Инстаграм.

"Работих много усилено през годината за това завръщане и както винаги съм споменавал, целта ми е да бъда на най-доброто си ниво след три месеца. В рамките на новината, че не мога да играя пред невероятните фенове в Мелбърн, съм разочарован, но оставам позитивен за следващата част от сезона. Наистина исках да бъде тук в Австралия и имах шанса да изиграя няколко мача, които ме направиха много щастлив. Благодаря на всички за подкрепата и до скоро!", добави испанецът.

Преди няколко дни Надал се завърна на корта на турнира в Бризбейн, но загуби от австралиеца Джордан Томпсън на четвъртфиналите. Така той се размина с Григор Димитров, който вчера триумфира в един от любимите си турнири.

Ясно е, че Рафа насочва внимание към любимите си червени кортове напролет.