Днес минималните температури ще бъдато между 1 и 8 градуса, в София – около 2 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса, в София – около 10 градуса, съобщава БНТ.

Ще преобладава слънчево време. Следобед облачността над Западна България ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в северните райони – умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 12  и 15 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. Следобед над масивите от Западна България облачността ще се увеличи. Преди обяд ще духа умерен, по високите части и временно силен северозападен вятър, в следобедните часове ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

През почивните дни над по-голямата част от страната облачността ще бъде предимно значителна. Късно вечерта в събота и през нощта срещу неделя от юг ще завали дъжд, над около 1800 метра - сняг. В неделя валежи от дъжд ще има на много места, повече като количество ще са в Югозападна България. В източната половина от страната югозападният вятър ще е умерен, временно силен. Температурите ще останат по-високи от обичайните за периода.

В началото на новата седмица, с ориентиране на вятъра в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува студен въздух. Температурите бързо и значително ще се понижат. Ще бъде облачно. В понеделник ще вали дъжд, но със застудяването в много райони от Северна България и високите котловини в Западна дъждът ще премине в сняг, а до вечерта и по Южното Черноморие ще завали сняг.

Във вторник валежите ще са от сняг, но ще са на по-малко места и ще са предимно слаби. Ще бъде студено, в много райони температурите ще са с обратен дневен ход, дневните почти навсякъде вече ще са под нулата.