"Левски" официално обяви, че е постигнал споразумение с Националната агенция по приходите (НАП) за разсрочване на дълга на клуба за три години. В последните месеци, в това число на пресконференция през декември м.г., няколко пъти бе заявено, че на "Герена" опитват да се сдобият с такова.

"Левскари, ръководството на ПФК "Левски" приключи сполучливо преговорите с Националната агенция по приходите и разсрочи публичните си задължения към държавата за срок от 3 години. Това стана официално с акт на агенцията от 28.12.2023 г.", пише в официалния сайт на "сините".

През 2023 г. се стигна дотам, че НАП запорира сметките на "Левски" и директно прибираше част от приходите. В този смисъл договорката е стъпка напред и леко охлабва напрежението в това отношение.

А на въпросния брифинг на 13 декември стана ясно, поне това обяви членът на УС Борислав Георгиев, че задълженията към НАП са спаснали на под 10 млн. лева. Или по-точно - 9 998 000 лв. През пролетта, когато в "Левски" бяха направи промени в управлението, дългът е бил 12 029 124 млн. лева към 1 март. След това към края на ноември са внесени 2 622 645 лв. към главницата. 

"След многократни срещи в НАП постигнахме съгласие по всички въпроси. Внесохме искане за отсрочване за максималния срок за три години, като вноските са по 220 хиляди лева на месец. Последната вноска, 36-ата, е изравнителна. В периода, в който се формират тези задължения, са присъединени и едни 2 млн. към Столична община", заяви Борислав Георгиев.