Григор Димитров започна по успешен начин новия тенис сезон, след като победи бившия номер 1 в света Анди Мъри с 4:6, 7:5, 6:2 в мач от първия кръг на турнира от серията ATP 250 в Бризбейн.

Българският тенисист, който е втори поставен в схемата, ще срещне германеца Даниел Алтмайе или австралийския квалификант Ли Ту във втория кръг на надпреварата.

По този начин Димитров записа втора поредна победа над Мъри, след като го надри във втория кръг на US Open през лятото. Григор вече има пет успеха и осем поражения срещу трикратния победител в турнири от Големия шлем.

Родният тенисист реализира 13 аса и бе много солиден на първи сервис, печелейки 82 процента от разиграванията. Той записа 36 печеливши удара срещу 17 за съперника му, като в същото време допусна по-малко непредизвикани грешки - 13 срещу 19. Гришо бе много успешен при излизанията си на мрежата и взе 16 точки от 18 опита (89%).

"Никога не е лесно срещу Анди. През седмицата се видяхме няколко пъти, говорихме с него и се радвам, че отново се срещнахме на корта. Радостен съм, че имаше и толкова много хора по трибуните, които да ни подкрепят", заяви българинът в интервюто си на корта след победата.

"През последните шест месеца съм здрав и това ми позволява да бъде постоянен в играта си седмица след седмица. Давам всичко от себе си, но това не е толкова лесно. Искам да се наслаждавам на това, което правя на корта", добави той.